Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Åldersrelaterat

Skrevs 2018-06-06, 14:14 av PaulThomas

I morgon har vi avslutning i gymnastikgruppen. Ett härligt gäng vanliga människor som råkat ut för hjärtåkommor. I 20 veckor har den genomnyttiga verksamheten pågått. Så nu gäller det att upprätthålla flåset. Kondition och styrka är som bekant färskvara. Det faktum att jag fått konsumera hjärtgympa så länge, dessutom helt gratis, kan ju inte få slarvas bort!

Häromdan blev jag kallad till ett äldreboende. Alla som i år fyllt 77 var ditbjudna. I diskussionsgrupper fick vi ta del av vad kommunen har att erbjuda. Biståndsbedömning fick vi inblick i. Hemtjänst, senilitet, övervakning, larm och lås, ja, allt gicks igenom medan vi fikade och hade trevligt.

Såg ett tv-program som hette ”Unga mammor”. När kommer programmet ”Gamla mammor” och när får vi se ”Sveriges äldsta mästerkockar?” Eller kanske ”Bonde söker gumma” vore ett sevärt alternativ. Jag bara undrar lite.

Bland dagens unga chefer och producenter är väl äldrerelaterat förbjuden frukt. Ungt och fast i hullet ska det va! Till och med när ”antirynkkräm” saluförs med braskande reklam visas ungdomar upp.

Nä, nu ska jag gå ut och vattna, i denna torkan behövs daglig vattenbegjutning. I brunnen är vattenståndet cirka tre meter högt så ingen fara på taket. På tal om taket, där ligger ett gult lager av frömjöl. Vilket också kan beskådas på bilen och växthuset. Och i de tomma vattentunnorna utplacerade under stuprören. En regndans kanske vore på plats?

 

Kommentarer

 1. AmandaAmanda

  Utmärkt förslag det där med regndans, så ohyggligt torrt som det är. Vi fick 4 mm i söndags, men dessförinnan hade det inte regnat sen 1 maj. Så jag vattnar också, fast med försiktighet. Bara det som är absolut nödvändigt.
  Idag, när vi varit och simmat i simhallen, så föll det exakt fem droppar på marken, sen var det bra med det. Man får passa på och njuta av vädret och inte tänka så mycket på torkan som i alla fall inte går att göra något åt!

 2. vetgirigvetgirig

  Hälsans hus kallas servicehuset där jag bor numera, och där finns ett förnämligt GYM, som frekventeras alldeles för litet enligt min mening.” Daglig dags” påtalas nyttan med träning och nu sist talades det om en amerikansk forskning som visade att kontinuerlig träning var till nytta för kvinnor med bröstcancer, även under behandlingstiden.

  Det kanske gäller även för gubbar med prostatacancer. Jag fick min diagnos redan 99, och jag har då tränar från och till sedan dess. Nu deltager jag i en klinisk forskning och blir i-pumpad diverse starka kvinnliga hormonpreparat. Varför inte??

  PaulThomas inflikar: Ja, allt fler rön framkommer om vikten av träning. Vår gymnastikgrupp består av vanligt folk som alla intygar hur nyttigt detta varit.
  Även om bra kondition och styrka finns så kan några dagars stillasittande äventyra halva ens välbefinnande! Det fick vi oss till livs på avslutningen. Unisont lovade vi varandra att röra på oss i fortsättningen. Själv ska jag träna med motionscykeln och gå promenader.
  Hoppas du håller sjukdomen stången, Vetgirig!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen