Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Ålderns häst galopperar vidare

Skrevs 2020-08-11, 18:49 av PaulThomas

Vill ingen fortsätta att skriva på den här sidan så gör jag det väl själv. Lite dystert att skrivarglädjen avtagit så tydligt. Men vi blir ju som bekant alla äldre och därmed anfaller skavanker och besvär. Stelheten gör sig påmind med knak och knäppningar. Som bebe skrev, knapparna har ökat i storlek, knapphålen har däremot krympt. Golvet är plötsligt nedsjunket till en lägre nivå. När strumporna ska träs på är benen markant längre osv.

Själv har jag (äntligen) skaffat ny dator. Den gamla ville inte bankväsendet ha att göra med, så det var faktiskt tvunget. Utan BankID står man ju handfallen. Det blir inga foton i den här bloggen då jag fortfarande kämpar med Windows 10 som inte låter mina foton bli rättvända, de ligger på fel ledd så att säga. Stört omöjligt har det varit att vrida dom rätt. Att få ljudet att höras tog en vecka i anspråk. Nu funkar ljudet dock bara i hörlurar. Men nu får det vara slutgnällt. Ritprogrammet Paint som jag lyckades leta fram till slut är försett med förnämlig sprayfunktion. Målningen här har jag gjort med enbart sprayen. (Inte signaturen förstås).

Nya vägen vi fått har lovprisats av alla. Ett lyckat besök blev det ock så av kompisarna från Jämtland som har en våldsamt stor husbil. Den är lång som två ordinära husbilar efter varann. Tidigare har de fått parkera hos bonden nästgårds men nu gick det hela galant.

Ålderns häst har satt full fart och det gäller att hänga med!

målning

Jag uppmanar gärna till lite skrivklåda på den här sidan då den förmodligen är på väg att läggas ner som det verkar, vilket vore synd tänker jag / Thomas.

 

Kommentarer

  1. gunillago

    Det är jättekul med dina bilder PT! Har själv lite sånt på lut, men har problem med att få in det hela. Vi får väl ta lite krafttag, men i denna sommar blir man lite slö, känner jag. Man kan ju också engagera sig på annat håll. Får alltid upp att ”denna sida är inte säker”. Kanske kan sådant skrämma. Eller, så har coronan stängt igen lusten och engagemanget – vad vet jag?

  2. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

    Att ”denna sida är inte säker” har det stått länge på Silvergenerationens sida. Det ignorerar jag fullständigt sedan länge. Dels fattar jag inte dataidioternas språk, dels bryr jag mig inte.
    Skulle vara kul att se lite av dina alster. Den här förnämliga sprayfunktionen fann jag på ”Redigera bilden i 3D”. Ett jättefint verktyg till din tjänst.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen