Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Tomma köpcentrum.

Skrevs 2018-02-07, 18:23 av Amanda

Idag har jag varit på en utflykt till Mörby centrum, norr om Stockholm. Det var lunchtid, och de tre restauranger som fanns där var fulla av folk, men i affärerna var det tomt. Det var likadant när jag besökte Skärholmens centrum för en tid sedan. Så jag har börjat fundera på, om det är så att man handlar på nätet nu för tiden, eller om de tomma affärer mitt på dagen bara är ett tecken på hemmafruarnas död? Och pensionärer, som ju är lediga mitt på dagen, behöver väl inte handla så mycket. Vi har väl mera problen med att göra oss av med grejer än att skaffa nya!

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  det händer mycket nu för tiden, som egentligen är oförklarerliga tecken. På vad då??
  Jag lyssnade i går kväll på ”gubben” som under tjugosju år samlat på sig ett ton reklam. Programledaren för ”Karlavagnen” låtsades nästan hånfullt påstå att vinsten i merarbetet med reklamen, var större än miljöförlusten, som kommer sig av tillverkning, utdelandet och försämrad skogskvalitet.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Färre människor i köpcentrat. Är det ett slags omen? Ett gott sådant?
  Vår tids tempel är köpcentrumen. Där frodas religionen kapitalism och konsumism. Är eran tillända?
  Jag ser det som ett tecken på att fler kanske tar klimatfrågorna på allvar. Förnekelsen av det uppenbara börjar avta en smula.

 3. vetgirigvetgirig

  I Norrbotten finns ett par pilotanläggningar för att producera DME. Det är en väl fungerande ersättningsenergi för Diesel, och det av restprodukter från papperstillverkning, eller virkeshantering. EU har nu givit sitt tillstånd för produktion i stor skala.
  Vi skulle utan vidare kunna ersätta all diesel med DME. Men då skulle hela Sverige snart vara avskogat.
  Hur vi än beter oss för att skaffa ersättningsenergi, så tär vi på Jordens resurser.

 4. Jalle

  Visst handlas det mer på nätet nu, det är ju både enklare och billigare. Jag köper det mesta, utom mat, på nätet. Man kan ”handla” i lugn och ro framför datorn. Jämföra priser och köpa där det är billigast och sedan hämta det hemmavid. Genom Klarna betalar man när man får tid, lätt som en plätt. Att det byggs fler och fler köpcentrum som håller öppet längre och längre gör väl att det för det mesta är ganska tomt i affärerna. Det är väl mest de där konstiga människorna ”shopparna” som ska tillfredställa sina dunkla drifter som driver runt där.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen