Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Pendeltåg

Skrevs 2018-03-16, 15:50 av Amanda

Jag står på pendeltågsstationen
och väntar på tåget
Det dröjer
minuterna ändrar sig långsamt
Men till slut dundrar det in
och precis som det är mitt framför mig
så tutar tåget
Mycket Högt
Jag hoppar flera meter
Är det nån som har trillat ner på spåret eller?
Men tåget bromsar in
precis som vanligt
och vi går alla in
precis som vanligt
och slår oss ner på
de lediga platserna.
Just som tåget drar igång igen
så knastrar det i högtalarna
”Du som slängde skräp på perrongen
kasta det i papperskorgen nästa gång!”

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Tågvisslan minner om när de tuffande loken rullade in till perrongen, att släppa sitt skräp på allmän plats det gjorde man inte på de tuffande lokens tid, nej då hade man lärt sig ordning och reda, disciplin kallades det för ibland, men sedan efter de tunga krigen kom friheten och tiden då barn och unga inte fick hämmas de skulle få frihet att leva ut, inga fåniga regler fick hindra och inga krav när man är fri, inte ens när man sitter i skolsalen får man hämmas. Dessa präglingar följer med hos många ända in i vuxna livet.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Bra att lokföraren stävjar nedskräpningen. Våra känsliga pendeltåg klarar ju knappast några snöflingor, än mindre godispapper, tuggummin eller äppelskruttar.

 3. bebebebe

  På den riktigt gamla goda tiden var det ju tågen som släppte ut sitt skräp i luften medan vi diciplinerade ungdomar gick hem och pressade chokladpapperna. Och tågen gick dessutom i tid. Det fanns kanske mer tid på den gamla goda, innan kvartsuren slagit till. Och vi dessutom var yngre och livet kryllade av möjligheter. Nu är det mindre med kryllande.

 4. Jalle

  Jag tycker nog att livet kryllar av möjligheter nu också, tänk bara på om man ringer till en bank eller annan institution. ”Vill du öppna konto tryck ett, vill du avsluta konto tryck två, vill du veta mer om våra fonder tryck tre, vill du inteckna ditt hus tryck fyra” osv osv Sedan kan man välja om man vill sitta kvar och vänta i tre timmar eller lägga på och ringa igen i morgon. Tänk bara när du ska handla mat, då kan du välja mellan korv med 30% köttmängd eller 32% kött mängd, med mycket bindvävnader eller lite bindvävnader. Min affär har fyra sorters strösocker, det är ett helsike att välja varje gång. Jag tycker det är alldeles för många möjligheter nu, annat var det när man var liten och blev skickad till handelsboden för att köpa strösocker, då var det ingen tjafs om vilket strösocker man skulle ha. Livet var enklare förr.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen