Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Funderingar en tisdagsmorgon

Skrevs 2019-01-08, 13:23 av Amanda

Medan jag väntade på snön
tänkte jag, att jag i alla fall kunde ta min vanliga tisdagstur till simhallen. Det började med att jag, på väg till bilen, såg att jag saknade mina nycklar. Hann tänka många tankar, innan jag upptäckte att de satt kvar i dörrlåset. Väl framme upptäcker jag att mitt kort till simhallen inte finns i min plånbok. Ständigt beredd som jag är på att någon obehörig kan komma åt min plånbok, hade jag sorterat bort alla onödiga kort, när vi skulle resa bort över Trettonhelgen. Och nu hade jag glömt att lägga tillbaka simhallskortet. Men eftersom allt är digitalt nu för tiden, så kunde jag i kassan i entrén få ett tillfälligt litet papper med en kod, så att jag kunde ta mig genom spärren. Sedan fungerade förstås inte koden när jag skulle ta mig in på gymmet, men en vänlig medmänniska släppte in mig.

Jag har ett gammalt och ett nytt hänglås i min väska med gympagrejer. Hittade inte det nya låset (glömde jag det när jag var där sist?) utan använde det gamla, som är lite trögt, men som fungerar. När jag kommer tillbaka efter det ansträngande dragandet i maskinerna på gymmet (det var uppenbarligen en tid sedan jag var där) passade inte nyckeln i låset. Hur jag än försökte trycka in den, så gick det inte. Jaha. Förstod ingenting, och var redan på väg till receptionen för att få hjälp med att klippa upp låset, när jag reser mig upp och ser att jag har försökt ta mig in i fel skåp! Det är inte mitt skåp, det är skåpet närmast intill mitt som jag har försökt öppna! Jag tittar på låsen. Det är exakt samma låsmodell! Nu är detta en mycket modern simhall. Det går att låsa skåpen med hjälp av ett digitalt armband, då behöver man inte ha något hänglås alls. Det är dessutom inte många människor där denna tidiga tisdagsmorgon, så nästan alla skåp är oanvända. Tittar jag mig omkring, så kan jag faktiskt inte upptäcka ett enda hänglås på något skåp. Utom på mitt skåp och skåpet intill.

Jag har läst statistik. Jag står där och funderar på hur stor chans det kan vara, rent statistiskt, att ett lås exakt likt mitt, skall sitta på skåpet intill mitt, när det i övrigt är hänglåsfritt så långt jag kan se i omklädningsrummet? Men tackar min lyckliga stjärna, att jag i alla fall inte hann få grannens lås uppklippt!

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Visst ”försvinner” saker oftare nu för tiden. Min telefon var plötsligt borta då jag plogat snö runt hela tomten. ”-Fasiken, den kan ligga var som helst” flämtade jag oroligt. Hustrun ansåg vi skulle pröva det gamla tricket att ringa till telefonen. Signalen hördes tydligt. Ljudet kom från min kropp. Under jackan bar jag min GW-väst. Där ringde telefonen. Den här gamla skinnvästen har kommit till heders igen då mysfarbrorn Leif GW Persson har en liknande skinnskodd i grönt mockaskinn. Man vill ju ibland efterlikna sina förebilder en smula.
    Nycklar har också oförklarligt försvunnit. Häromdan gick bilnyckeln av i två delar. Bilen var parkerad i stan och var omöjlig att starta. De båda nyckelhalvorna måste vara ihop för att transpondern ska tillåta start av motorn. Det gick dock att hålla samman de två delarna och starta för att bege sig till Toyota och beställa ny nyckel. Den kostar över 3000 kronor men det går att överflytta innanmätet till den nya nyckeln själv, vilket nedbringar priset till 1350 kronor.

  2. Jalle

    Jag var på gymmet i dag, tog av mig skorna och ställde upp dem på skohyllan, när jag kom ut och skulle ta på mig skorna så passade de inte de var för små. Hade fötterna svällt av idogt gympande? Så småningom löstes problemet, någon hade ställt ett par exakt likadana skor, men ett nummer mindre framför mina skor. Hur stor är chansen för det?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen