Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Demensen tillfälligt uppskjuten

Skrevs 2019-01-27, 12:16 av Amanda

Fick för mig att jag skulle göra en paj till gästerna som kommer på tisdag. En paj med spenat och chevre. I sanningens namn, så kom jag mest ihåg utseendet med de vackra chevreskivorna i pajformen. Men visst var det spenat? Började alltså leta efter receptet. I den gamla vegetariska kokboken kanske? Nej, hittade inte. Bland alla mina sparade recept från DN? Där de flesta ligger i högar i några plastfickor? Antagligen inte. Letade vidare bland mina böcker. Gick in på nätet. Jodå, en massa med chevre och grädde och annat onyttigt, men jag mindes också att den var ganska “smal” och alltså nyttig.
Till slut hittade jag den. Var? I den gamla vegetariska kokboken. Hade bara inte letat på rätt rubrik.

Kommentarer

  1. GerdGerd

    Var det spenat, som var det som gjorde pajen nyttig och ”smal”?
    Jag har också varit nyttig. Idag var jag ute med min ena dotter på fikapromenad. Vi tog oss till ett fik, som jag ofta besökte som skolflicka. Där var sig likt sedan 50-talet. Jag åt en varm sallad med chevre, som var mycket god – och dessutom nyttig.

  2. AmandaAmanda Inläggsförfattare

    Nej, det var inte spenaten. Vitsen är gräddfil istället för tjock grädde. Det var det som grämde mig när jag letade recept. Sedan gör jag alltid mina pajdegar av rapsolja, vad det än står i receptet. Det blir väldigt goda och frasiga pajdegar av olja.
    Roligt att du hittade ett fik som var sig likt sedan 50-talet. Jag fick just veta att citykonditoriet stänger. Det som ligger i det gamla Fenixpalatset, där som Ernst Rolf en gång höll sina shower. Pingstkyrkan flyttade in där någon gång på fyrtiotalet. En trappa upp i det huset har det funnits ett konditori som drivits av kyrkan. Inredningen har varit intakt, med kolonner i vitt och guld och några tapeter som ser ut som sidentapeter (?) Jag förmodar att det var dit man gick för att få sig nåt i mellanakterna. Men nu stänger det, och jag har ingen aning om vad de tänker göra med inredningen. Den borde K-märkas.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen