Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Blåmesar

Skrevs 2017-06-15, 14:09 av Amanda

Nu är det dags att bli så där nervös igen. Förra året var det talgoxar i holken i plommonträdet. I år är det blåmesar. I flera månader nu har de funnits kring trädet och då och då i holken. Till slut undrade jag hur det var med dom, för det hördes aldrig något från holken. Är blåmesungar så mycket tystare än talgoxungar undrade jag då. Men det var dom inte visade det sig sent om sidor. För nu är det ett evigt tjatter.

Det är då man börjar bli nervös. Häromdagen satt två skator i det lilla trädet. En av skatorna gick ner och drack vatten från fatet som står en bit från trädet, och det må den väl göra, men jag vill ju inte ha dem där när ungarna hoppar ut! Förra året såg jag en av fågelungarna i holköppningen dagen innan de gav sig av, och idag har jag sett en unge där igen. Så vi får väl se om de är kvar i morgon. Föräldrarna börjar se rätt slitna ut nu så det är väl dags. Och det är inte så långt till skogen. Bara genom häcken, över en smal gångväg och sedan ligger skogen där. Men den är väl inte fri från vare sig skator eller katter den heller. Hoppas det går bra.

Kommentarer

  1. TatluserTatluser

    Ja vi får verkligen hoppas på det bästa för de små blåmesarna, arten har ju minskat betydligt under senare år enligt statistiken, vi vill ju inte helt mista de rara små.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen