Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Äpplet

Skrevs 2017-08-07, 10:17 av Amanda

Igår
regnade det äntligen
Äpplena
på vårt lilla äppelträd
gläder sig
Barnbarnet
är på matematikläger
Jag tänker på Newton

Kommentarer

 1. GerdGerd

  Tur att regnet kom annars hade äpplena fallit till marken – så som Newton så väl visste. Eller hur var det?

  Amanda: Visst var det! Äpplet som föll. Fast jag måste tyvärr meddela, att mitt minne är så dåligt, att jag var tvungen att kolla att det var han! Man får väl vara glad att man minns nåt i alla fall! Och inte blandar ihop honom med Wilhelm Tell!

 2. TatluserTatluser

  Ja, regnet kom på riktigt för första gången i år, förut har det bara droppat och efter ett par dygns blöta nu grönskar de bruna gräsmattorna. mina äppelträd bär inte så många äpplen i år, de vilar lite efter fjolårets enorma skörd, idag var det för mig dags att börja genomföra JAS-beskärning av de långa årsskotten olyckligtvis damp två rara äpplen enligt naturens lag.

 3. PaulThomasPaulThomas

  Äpplet är en duglig frukt. Jag blir glad när jag i källaren ser alla mosburkarna.
  Vi gläds också åt regnet. Mitt hjärta gläds åt pacemakern som inplanterades igår. Är kvar på Gävle sjukhus för en kranskärlsröntgen. Sen får jag komma hem till frukter och bär. Nu stundar även svampsäsongen!

 4. vetgirigvetgirig

  Vilken kunskap är den viktigaste här i vår högteknologiska värld? Är det kunskap i kommunikation med inlärande av ett nytt språk, nödvändigt för att förstå IT över huvud taget? Eller är det att försöka skaffa kunskap om hur vi ska rädda världen och överleva kommande katastrofer? För att rädda världen behövs naturligtvis också kunskap i kommunikation. Dummare är jag inte, än att jag förstår det. Men ändå förenkla kunskaper i just IT och kantra över till att lära mer om överlevnad!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen