Om "Amanda"

Efter att ha arbetat med människor hela mitt yrkesliv ägnar jag nu dagarna åt sådant som jag förr inte hann med så bra. Jag läser mer böcker, jag handarbetar, håller på med mina blommor, skriver, motionerar och träffar goda vänner. Barnbarnen har alltid varit en viktig del.

Skrevs 2017-12-23, 14:16 av Amanda

God Jul till alla Silvervänner!
Inspirerad av gunillagos fågelspaning måste jag tala om att just idag hörde jag gröngölingen gala i skogen utanför! Ja, jag vet inte annars vad man skall kalla det något klagande läte som den fågeln har. Det var så länge sedan jag hörde det, så jag var tvungen att ta fram fågelskivan och kolla. Och jag kan meddela att det stämmer, det var en gröngöling. Min nästa tanke är – Vintersolståndet har passerat, är det vårkänslorna som har vaknat hos gröngölingen månne?
Så Glad Vår på er alla!

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Från att varit tämligen ointresserad av fåglar är jag numera mycket road av de luftburna vännerna. Vårt fågelbord är utanför köksfönstret där de trängs och gnabbas.
  Vad har vi för sorters fåglar? Från att tidigare varit en gröngöling kan jag flertalet sorter. Hackspettarna är lite av favoriter här.

 2. vetgirigvetgirig

  Jag passar på att önska alla en God Jul! Vill också tala om att jag är glad över att ha blivit beviljad ett litet ”kryp in” på ett servicehus som heter Herrgärdet. Beviljningen hängde säkert på ett utdrag från min journal hos Kardiologen 2015, och att jag behandlades för hjärtinfarkt för ett par månader sedan.

 3. TatluserTatluser

  Gratulerar, när gröngölingen låter har du våren om knuten, även här har det börjat med vårpip, här är det kåltrasten och talgoxen som börjat få vårkänslor, hoppas fåglarna inte ska behöva bli allt för besvikna, men våren dröjer nog några veckor till. God fortsättning på helgfirandet och vår promenad mot nyåret.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen