Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Wienerbrödsfröjd

Skrevs 2018-08-09, 14:03 av bebe

Så trodde man att hetsommaren skulle vara slut och att 20 grader i solen skulle vara tillbaka i kombination med 12-15 gradiga nätter. Men icke, Dock blåste det igår så att man trodde, att kvällutestemperaturen skulle kunna ta sig in i sovrummet. Precis som man tänkt uteluften skulle gjort om man hade haft  vett att köpa fläkten från Clas Ohlsson i tid då den fortfarande gick att införskaffa för 195 kroner, Men nu i naturblåsten insåg man, att fläkten inte skulle ha hjälpt. 24 gradig luft känns som 24 även när det blåser. Det är bara på vintern som blåst adderar kyleffekt så att man nästan förfryser sig vid nollan i  Göteborg vid normalstorm. Uj vad jag frös en gång i Göteborg.Hursomhelst har jag sparat 195 kronor nu för gott. Men natten blev blöt och svår. Och det nordiska ljuset slinker ju igenom varje gardin så man tror hela tiden att de är morgon fast väckarklockan säger något helt annat. Hela sommaren för mycket ljus, hela vintern för lite.. Nordens ljus är aldrig lagom

Däremot tycker jag skogen är osedvanligt lyckad denna sommar, speciellt ljuset mellan stammarna och mossan, Att det inte lönar sig att bocka sig för att plocka blåbår har min rygg ingenting emot, men Björnen lär ha det knapert. Läste just att den kan springa 50 km/hr om den vill, självfallet bara om ingen annan övre hastighetsgräns gäller. Björnar är nog laglydiga. Annat är det med bilister. Men låter man motorcyklister köra runt i ogenomsynlig burka och och fordonen inte är åtalbara; vad kan man vänta sig. Cyklister kan numera också vara svåra. Förr hade cyklister cykelkorg och färdades värdigt fram, nu är de som elektiska kaniner i latexkostym. Ja,elektriska är de inte sällan också,så har man tur blir man överkörd av en ekologisk cyklist. För inte ens med batteri blir väl en cyklist laglydig. Gnäll Gnäll.

Nu skall jag ner till ICA och snappa åt mig ett wienerbröd, för hustrun roar sig med coifför och har inte tid att övervaka wienerbrödintaget. Sådana tillfällen måste  man utnyttja.

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Du skrev i ditt inlägg, att Du frös en gång i Göteborg. Då vaknade mina domnade livsandar, och jag mindes den dubbelbottnade vitsen, där lärarinnan sade,” jag stod en gång i Norrköping, och var inte människa på fjorton dagar efteråt!

    Ta nu inte anstöt nu!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen