Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

When I am 81

Skrevs 2020-07-06, 17:56 av bebe

Så hände det vid midnatt. Jag blev plötsligt 81. Jag låg vaken under vintertäcket och väntade på något. Att det tillexempel skulle såga pling. Jag vet jufaktisket inte hur tiden, den verkliga tiden altså den som inte går på ström, skall låta. Men den lät faktiskt ingenting alls. Alternativt så var tiden diskretare än farfraklockan, somgångade sitt enda slag medemfas. Mekaniskaklockor villgärna bli hörde och demonstrera kraften hos sina fjädrar som jag tycker blir allt jobibigare än vrida upp. De känner sigd kanske urmodiga och tnker på alla de ynka batterier som enkelt gör deras dropp utan minstaste fjäder. Så jag är liksom tveksam om tiden märkte mitt jubilerande. 81 är kanske inte heller så mycket att dånga för.Att man översssrider medelåldern är kanske inte så märkvärdigt. Der vaar liksom bara att  vndasig på andra sidan och sova vidare och vänta på det kaffe på sängen som inte ens det är självklart efter åttio.Allting var annorlunda förr- Inklusive en själv.

Men jag fick etet antal vänliga hälsningar fast vi inte ställde till fest. Det är ju svårt att festa i Cronatider. Men skallju hålla sig på 2 meters avstånd, och då är det inte ens lätt att dansa- För att inte tala om benens konditition inte Elände enände- Och ta supen med svang eller vad nu skulle ta den med.Och sup fanns juingen. Intekan man väl ta rosévin med sväng ur en pappförpackning. Fast lte hurrning blev det tillkafafe med sväng.Och väldigt god tårta. Livet efter 81 ärinte helte kört.

Skål och tack. Nu fårwvardagen börja. Snaart är det i82.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Jaha, då får man väl hjärtligen gratulera då, fast lite i efterskott! Själv har jag ett par år kvar till samma nobla numerär som du. Men vi har väl i stort sett bara att leva på och se hur långt det räcker…

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen