Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Vår på gång.

Skrevs 2019-03-24, 16:02 av bebe

Så har jag då med varm hand lämnat över såväl halsont som förkylninshostsnuva till min hustru som utan påtaglig tacksamhet emottagit min bakterieflora. Host. Gluff. Fast med kvinnlig timbre naturligtvis. Själv lyckades jag genomföra våffelstugpromenad på eftermiddagen på stigar, som var uppfyllda av glada vårcyklister med cykelkorgar och rimlig framfartshastighet. Tänk att sådana fortfarande finns.

För övrigt är jag förbannad på postverket. Jag har gamla vänner som skickar handskriva brev till mig, frankerade med ostämplade frimärken från deras fäders gamla filatelistdrömmar. Dessa otroligt vackra frimärken, som numera måste vara åtskilliga för att uppnå dagens portokostnader, vägrar post verket att stämpla. Vilket ger dessa frimärken tveksamt filatelistiskt värde. Jag funderar på att lägga breven på lådan igen tills de äntligen får bli hedervärda välstämplade filateliobjekt. Fast då är jag kanske kriminell?

För övrigt har krokusar och snödroppar prunkat till sig ordentligt men fåglarna har försvunnit från fågelbordet och till och med grannens råtta har dragit sig tillbaka under terassbräderna. Mina egna skogsmöss  på vinden verkar helt ointresserade av de halvårsgamla hasselnötterna jag satt som byten. Dagens skogsmöss har kanske följt med tiden och blivit nötallergiker? Men jag är tacksam att slippa släpa halshuggna möss till sopcontainern.

Och på morgnarna behöver man inte tända kökslampan för att läsa tidningen och den elektroniska markeringen på spishällen verkar ha gått i vinteride. Våren verkar på gång. Den känns välkommen.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen