Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Svarta hål, blåsippor och vårlängtor

Skrevs 2019-04-14, 15:44 av bebe

Så  har man då fått se ett svart hål! Dock endast i morgonblaskan. Men i alla fall. Trots att jag legat på rygg under sommaren och stirrat rakt upp har bland moln och måsar inte uppenbarat sig ett endaste svart hål. Väldigt intressant att hålet verkar fungera som en skiva med två huvudriktningar precis som ett vanlig hål.  Det tyder på att det finns riktningkänslig gravitation vilket verkar något för mig helt nytt.

I vår blåsippsskog noterades stor blåsippstäthet men sipporna var halvt hopslagna,som halvljus ungefär. 2 vitsippsspanare hade också infunnit sig för att spana av terrängen. Liksom en pippi på hög höjd med flikiga vingspetsar.  Men övrigt fågelliv var magert och det var tur att vi hade med oss  kaffe i fågeltornet annars skulle tillvaron varit för mager.

Förövrigt har hosthalsontsnuva hemsökt familjen och förpestat tillvaron i flera veckor men börjar försiktigt lätta. Även diskmaskinen och min skinnpaj har uppvisat sjukdomssymptom. Men snart kommer  våren förhoppningsvis och får sjukligheterna att fäda bort. Det skall bli positivt.

 

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Vår Herre sotar spetsen på en nål
  visar tydligt: Han är alltets boss!
  i universums myller gör han ett hål
  Det svarta hålet tar oss
  gravitationen drar oss
  in mot centrum i rotation
  i all massa vidimeras
  minsta sak väger miljoner ton

  allt vi känner komprimeras
  till obegriplighet vi paketeras
  vad är detta slikt?
  Men, kan konstateras:
  Äntligen får pensionärsfrågorna tyngd och vikt!

  bebe:
  Ack vår Herre han tar kål
  på allt som nära är hans hål
  och av pension och sådan skit
  lämnas ej kvar en enda bit
  Så skall man satsa på nåt ben
  är det nog säkrast med Löven
  för även om han är sisådär
  är han själv snart en pensionär

 2. Jalle

  Man ska inte tro på allt man ser, det här med svarta hål tror jag bara är hittepå. var det inte första april de skrev om det?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen