Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Stubbmöten och koltrastsång

Skrevs 2017-04-11, 11:44 av bebe

Jag läste i dag i DN att vi äldre män med sviktande självtillit mår bra av 45 minuters promenad tre gånger i veckan.Det visar sig, att avståndet hemifrån till Tibastbusken motsvarar precis 45 minuter, så jag gav busken en chans. Tyvärr ville min Iphone inte fokusera på blommorna, vilket antingen beror på att jag iännu nte lärt mig styra kameran (Iphone gör aldrig vd jag vill. Tacka vet jag Samsung). eller på att blommorna var så ynkliga och kanske inte alls ville bli fotograferade. Så istället fotograferade jag den lokala förstubbningen

stubbarKommunen har varit ute och härkat(inspirerade av värmeverket?) och här verkar stubbarna ha samlats till sammanträde.Den långa stubben är kanske ordförande.Undrar just vad de diskuterar? Men jag förmodar deras möten är lika  träiga som minnet är av mina.

Jag läste att Didania menade att Koltrasten hör Danmark till. Vilket ju är rent absurt så lite grötigt som den gal. Själv är jag övertygad om att fågeln kommer från gårdshusen i Göteborg, där den brukade skallra omkring när jag under studietiden gick över gården ner i källaren för att besöka min toalett. Koltrastsång på innegård låter fantastiskt.,i varje fall lät fantastiskt på 60talet. Nu finns det kanske inga innegårdar kvar, lika lite som gårdstoaletter. Så nu är de kanske hänvisade till skogarna kring Järfälla. Hoppas de inte stör stubbmötena!

 

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Hallå där, man får inte bara tro och spekulera man måste också veta, det sa en myndighetsperson till mig redan på femtiotalet, koltrastarna lever här i parker och på gårdar på Södermalm, numera året om, de äter det som bjuds vid fågelbordet på vintern, på våren uppvaktar de varnadra i träden och buskarna och snart kommer den klangfulla ljuva revirsången både i parken och inne på gården, våren är på gång och det gäller att njuta när tillfälle gives.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Jag anar vad dom diskuterar på stubbmötet. Kan det vara stubbfräsen, ett nog så upphetsande ämne för dessa gamla reliker, ständigt i förvirring sökande sina rötter.

 3. minimalminimal

  Ja också från tornspirorna i Göteborg på 60-talet kunde man höra koltrastens rop på kvällning.
  Inga godnattsagor behövdes i sådana stunder. Det var bara att öppna fönstret och lyssna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen