Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Snöfri julmarknad

Skrevs 2017-12-03, 19:33 av bebe

Max Tegmark har  löst in de dominerande svenska science fictionförfattarna och funderar i sin bok Liv 3.0 om all skriftlig kunskap är vad som definierar mänsklighet. Eller om mänskligheten har en hemlig joker som gör att kunskapstillgänglighet hos AI fortfarande inte kan ersätta människors utomkunskapliga kunskaper. Och  han funderar över vad människor skall syssla med om robotar med artificiell intelligens  kan sköta världens affärer bättre än människorna själva kan.Jag tycker frågställningen är intressant.

För övrigt har jag varit på julmarknad idag och inhandlat Lussebullar och kakor från flitiga skolelever(s morsor?). Vädret var drägligt men vintrigheten i Stockholmstrakten begränsad- Tomtarna på julmarknaden hade lite HoHO i sig.och antalet icke kommersiella produkter var ringa. Och mörkret slukade ljuset pinsamt snabbt. Usch vad jag längtar efter ljuset!

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Om nu dessa robotar utan själar tillverkas och programmeras av människor med sunt förnuft och empati inbakade i sina själar, då är det ingen tvekan om att världen och dess ekonomi blir perfekt skött. I alla fall tills tillverkarna och programmerarna blir infekterade av maktgalenskap och pengahunger!
    Nu läste jag vad jag skrev i natt, och vilket högtravande ”svammel” det går att få till, när sinnena är fyllda med murbruk!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen