Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Semestrering

Skrevs 2017-08-08, 21:42 av bebe

Dagarna kanske går fortare, när man har semester. I varje fall får jag mindre gjort, vilket gör även det pensionerade livet mera semesterlikt.

Men vi har hunnit med surströmming, Den rensade som vi fick del av var fin liksom mandelpotatisen.
Och Torgny Lindgrens Minnen har jag också hunnit med. Hans funderingar om formens betydelse är intressanta. Kanske själva orden är överskattad och ramen underskattad. Men så blev han ju katolik också.
Biografin över Mannerheim hann jag också med. Att Finlands existens kanske hängde på en rysk gardesofficers unika personlighet är en intressant tanke. Enskilda människors roll för historien skall inte underskattas.
Vi hann också med att se Jordgubbslandet, fast det var på håret. Inställda tåg och ersättningsbussar påverkar transporttiden. Men å andra sidan var filmen knappast nödvändig. Romeo och Julia behöver vare sig gästarbetare eller jordgubbar. Och så hann vi äta ”Skåning” på rysstoget. Strömming är gptt. Och Skåning låter bättre på kavring än på långfilm.
Jag har också lyckats knipsa av de flesta grenskotten på äppelträdet med en fjärrsax. Som dock kräver viss träning och styrka. Samt mod. Skotten ser så förhoppningsfulla ut. Grymt att klippa av dem. Men ibland måste man vara grym.
Däremot tycker jag att mitt fall med hamburgertallrik snart borde lämna revbenen. De är trist att få så ont för en hamburgare. även om den var helt ätllig. Resterna alltså.
På tal om mat hittade jag ett gott danskt fruktbröd. Visserligen för 52 kronor för en liten limpa, men ibland får man bjuda till. Mitt favoritbröd kanske mår bra av ett uppehåll efter 20? års dagligt ätande.

De röda vinbären har mognat och blivit goda. Men de svarta är få och omogna. Krusbären har börjat rodna och smaka gott.Och snart kommer transperenblancen att mogna. Ingen har berättat för det trädet att det inte är äppelår i år. För detta är vi tacksamma och äppelmoset hägrar.

Och snart är semestern slut och det ordinarie pensioniärslivet slår till. Får se om det bir någon skidåkning i år?

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Nu tänker jag uttrycka mig elakt! Känns det som ett krav för Dig, att läsa och att förstå Mannerheims biografi. Får man vara med i ett visst gäng, om man gjort det. Ett gäng där man förvägras medlemskap om man bara läser Alstair Mac Lean och liknande författare!

  2. bebebebe Inläggsförfattare

    Jag är mycket intresserad av Finlands historia och läser gärna relevant litteratur. Någon Mannerheimerklubb känner jag inte till liksom ej heller en möjlig sådan klubbs regelverk. Men jag tror säkert även McLean läsare kan få dispans.

  3. AmandaAmanda

    Jordgubbslandet tyckte jag mycket om. När man ser hur de sliter med jordgubbsplockningen, för att inte tala om gurkplockningen, jag tyckte att det var en intressant inblick i arbetsförhållanden som i varje fall jag inte ser numera. Och inte tänker på när jag handlar heller. Den filmen tog upp många intressanta teman, att det sedan var en Romeo-Julia-historia, det kunde det väl få vara. Bra spelad tycker jag också.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen