Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Så slutade regnet

Skrevs 2019-09-07, 11:49 av bebe

Idag skulle det inte regna. Vi funderade på att åka ut och plocka slånbär vid en gammal fornborg. Till vår stora förvåning såg vi, att det fanns gott om slånbär vid Fårängen, varifrån dock fåren dragit iväg. Men det gick att plocka slånbär utan att bli puffad av istadiga får hela tiden, även om puffåren var kul. De verkade tycka slånbärsplockare mera intressanta än slånbär. Men, vi hade tänkt komplettera fårbärenen med fornborgsbär. Men så obstruerde regnet. Ibland tror jag regnet gillar att djävlas med de datorer som sitter i Norrköping och tror de kan bestämma vädret. Jag har viss förståelse för glädjen att djäklas med datorerna som numera verkar betrakta oss analoga köttmaskiner som något dinosauriskt som springer omkring och ställer till det för Datorerna.

Och nu dök solen upp igen. Det kanske blir slån i alla fall. Gardinen kanske inte skall dras ner ännu.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Som representant för Analoga Köttmaskinerna måste jag ändå hålla med Datorerna en smula. Vi är orationella!
  Trots total avsaknad av artificiell intelligens kan vi plötsligt börja sjunga. Vi kan vilja dansa. Vi kan känna stark tillit även kärlek. Enligt Datorerna är vi fullständigt oregerliga. Och vi har många svårt att se skönheten i ETTOR OCH NOLLOR.

 2. bebebebe Inläggsförfattare

  Käre PT.
  Det där att Du plötsligt börjar sjunga verkar skumt. Har Du pratat med Din läkare på vårdcentralen? Ett sådant analogt beteende verkar misstänkt. Det finns säkert digitala piller Du kan få utskrivna för att stävja Ditt musikaliska missbruk!

  Du bör dessutom börja kolla
  på skönheten hos såväl etta som nolla
  Såväl på längd som på tvären
  kan man bli glad av binär en

 3. PaulThomasPaulThomas

  Här har det regnat en skvätt i stort sett varje dag. Men så i går glömde regnet bort sig så jag hann jobba lite med mitt bygge. I dag är det som vanligt dyngsurt igen.

  Från min sekretär
  vill jag resa med Finnair
  till vår stratosfär
  innan jag blir binär!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen