Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Så har det varit jul igen

Skrevs 2019-12-29, 14:32 av bebe

Så har det varit jul igen och jag har välsignat Post Nord men en väldig massa brev varav åtskilliga ligger och myser i postverkens lokaler och kanske blir bestänka med glögg av personalen för att bibehålla sin julstämning. Julfrimärkena var ovanligt svåra att få loss i år, i varje fall för mig. Så jag var glad att jag hade ett lager från 2018 som fortfarande skulle gälla enligt information på Post Nords hemsida. Däremot hittade jag ingen information om hur många Julmärken eller Inrikesmärken man måste sätta på ett utlandsbrev om man nu inte anskaffat utlandsfrimärken. Två eller tre Zlatanmärken om man nu ville göra sig kvitt sitt lager nu när karln bytt klubb. Eller för att man bara skaffat ett häfte av märkena en gång för att frankera brev till sporttokiga brevvänner. 3 zlatan eller 4 inrikes brevporto. Allt verkar ha varit enklare när märkena hade valör på sig så att man själv kunde pussla ihop ett porto. Nu får USA svara mot 3 Zlatan. Hoppas det räcker så att inte amerikanerna tvingas betala lösen.

För övrigt har hälsan i stort överlevt jul och gran och granklädning och uppsättning av ljusslingor och inhandling av begagnadejulklappar och Helan går och glitter håret. Hela tiden har jag tanken hos min 80 åriga hjärna att jag i år kanske satt min sista skinka. Vi gamlingar är ju alldeles för gamla och kostsamma. Nej. Annat var det förr, fast då var man ju yngre och beskattningsbarare.

Hursomhelst uppskattade jag i år både luwtfisken och gröten och de flockande ungdomarna som i vårt fall dock är pinsamt okunniga i snapsvisor. Lär sig ungdomarna ingenting nuförtiden i skolorna?  Skit samma. Det är fortfarade kul att de dyker upp några gånger om året och se glada ut.

Hoppas alla Ni på silverbloggen är glada även om man inte hör av Er så ofta. Men Ni ärväl gamla och småskruttiga Ni med. Små skruttiga, små skruttiga är inte kul att se, ens i spegeln.

Hursomhelst. Gott Nytt År på Er alla. Och semla på Er

bengt

Kommentarer

  1. gunillago

    Roligt att läsa dig så här en tid efteråt. Trodde nog att semlan tillhörde Påsken, men vad vet jag. Kanske lika okunnig som dagens ungdom. Önskar dig, så här inne i Januari, att du får ännu en tid, Bengt. Så god fortsättning på det nya året!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen