Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Rådjur över vägen

Skrevs 2019-03-04, 16:35 av bebe

När jag var ute på eftermiddagspromenad sprang plötsligt 7 rådjur över vägen mitt inne i ett radhusområde. Otroligt elegant. Undrar vad det betyder? Svart katt som går över vägen lär betyda olycka. Men sju rådjur?

Rådjuren verkade inte ett  dugg bekymrade över halkan. Använder man fyra fötter blir kanske halkan mindre påtaglig- Fyrhjulsdrift? När våra förfäder reste sig upp skedde detta förmodligen i Afrika, där oftast halkan inte är något stort problem. Och det fanns väl gott om tulpaner där också som kan nås av fyrbenad höjd.

.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Rådjuren vi får besök av varje dag kallar vi ”våra” rådjur. I natt då termometern visade minus 20 grader undrade jag hur dom upplevde kylan. Jag satte fart på våra eldstäder och ur den grå-turkosa himlen grydde snart en ljusning. Att inandas den kyliga morgonluften känns nästan som ett isigt stryptag. Klockan är nu åtta och utetemperaturen ligger på 14 grader. Mat är upphällt åt de fyrbenta. Stigar är skottade så de inte behöver pulsa. Fåglarna får lite extra med jordnötter. Denna dagen ska nog även den förflyta utan katastrofer hoppas vi.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen