Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Promenader i helg och söcken

Skrevs 2019-04-08, 13:45 av bebe

I förrgår var det vår och det var en fröjd att vandra runt i Bergianska (botanisk trädgård)och beskåda vårens måttliga framgångar. Dessutom var kön till fiket resonabelt lång fast den räkmacka jag provade på var ingen höjdare. Svenska räkmackor tycker jag sällan når upp till vare sig pris eller sin image. Men jag gillar växthusmiljön och platsens klientel.

I söndags dröjde sig våren ännu kvar och promenaden gick till Hummelmora ängar. Jag gillar alla dess kraftfulla ekar med sina ekollon men jag är mera tveksam till årets tallkottsinvation. Dessutom störs jag numera av trädens alla ytliga rötter som hela tiden försöker få mig att trilla. Men scoutfikets våfflor var frasiga.

Men idag verkar våren ha rymt och i luften flyger runt enstaka snöflingor som ser aggressiva ut, som knutna nävar omgivna av isvindar. Desto härligare att komma hem igen i radhusvärmen.
I brist på engagerande böcker har jag har följt ett antal TVserier på Netflix på senare tiden och märker,att berättelserna börjar engagera mig även mellan sejourerna. De problem som tas upp i serierna påverkar mig emotionellt påtagligt. Börjar fundera över om det är sunt att slösa känslor på TVserier. Fast visst brukar jag eljest göra det på böcker. Är det lika fel?

Kommentarer

 1. BirgittaMBirgittaM

  Nej då, det är inte fel att slösa känslor på vare sig böcker eller TV/Netflix-serier. Tack och lov att det finns böcker, för när det gäller TV/Netflix-serier är det inte mycket att titta på för oss, som helst vill slippa otäcka deckarserier. Själv slösar jag just nu mycket känslor på Netflix, som envist vägrar att släppa ytterligare en säsong av The crown, en serie som verkligen engagerade mig och som jag njöt till fullo av. Det är nu över ett år sedan man visade säsong 2 och en tredje är utlovad sedan länge. Har du förresten något tips på någon bra serie på Netflix

  Bebe: Serien Shtsel på Netflix tycker jag är mycket sevärd. Den handlar om familjeproblem i en ortodox judisk familj som inte är så olika normala sådana men med extra allt.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Mina promenader tänker jag börja med denna veckan, både i sälg och töcken.
  Bergianska Trädgården var ett ställe far gärna drogs till. Ofta släpade han med sig övriga familjen. Där beskådades grönskan av inspirerade ögon, vi barn var dock måttligt roade. I mitt fall kom nog intresset för flora och fauna först vid trettio fyllda.
  Vinterkylan gör sina motdrag och det hela kan ibland liknas vid en jämn match. Vilket uppskattas här i trakten då de stora vårflödena lugnas ner. Snösmältningen får inte gå för raskt fram.
  Vad gäller TV-serier brukar vi inte Netflixa eller C-mora något alls. Det beror helt enkelt på att ingen har talat om hur man gör.

  bebe: Netflix ANMÄLER MAN SIG TILL PÅ iNTERNET. Det kostar ca 100 kr/mån och man får då tillgång till alldeles för många serier som hindrar en från säker frlig utomhupromenad och andra farligheter. Det är enkelt att säga upp abonnemanget.

 3. PaulThomasPaulThomas

  Att gråta på sin fjärrkontroll
  så den blir våt som en atoll
  är brukligt för oss gamlingar
  då vi njuter Netflix samlingar.

  bebe
  Alltför stor mängd ögonsprut
  alstrar fjärrkontrollskortslut
  så kör med kontroll i burk
  för serieslut med fångad skurk

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen