Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Påskäggen är heta. Och så är även Greta.

Skrevs 2019-04-20, 12:41 av bebe

Ännu en solig morgon som idag dessutom bjöd på utesittning på framtagna trädgårdsmöbler.I varje fall tills grannbarn som träbelagt sin trädgårdstomt fått ut sina rullskridskor som effektivt skyddade mot störande koltrastsång.

Koltrastsång gillar vi synnerligen.

Vi gillar även kärsbärsblomning dock inte föregående uppgång för stillastående vansinnigt lång rulltrappa ii Kungaträdgården. Jag fick stanna flera gånger på grund av hostattacker, som aldrig drabbat mig förr. Det väl åldern som trappats upp.

För övrigt fick vi se hur själva Påven solade sig i Gretas glans. Jag tycker ungdomen gör helt rätt som kräver action, däremot är jag mera osäker på vari denna action bör bestå. Vissa vetenskapsmän tror att problemet är koldioxid och att minskade utsläpp skulle eliminera de möjliga problemen. Och att inte temperaturförändringar bara är en av naturens nycker, för jorden har ju tidigare haft högre värme. koldioxid och blomstrande biologiskt liv. Eller polernas vandringar eller solstormarnas inverkan som är skurkarna. Eller om det är överbefolkningen som är orsaken, vilket inte är orimligt. Naturkatastroferna har ju enligt IPC(?) inte ökat i antal utan endast dess kostnader/påverkan på den alltmer utbredda befolkningsbosättningen. Men en ökad insikt av mänsklighetens beroende av klimatet är ju inte fel och att detta kan leda till kraftiga ekonomiska konsekvenser för vår accceptabla livsstil.

För övrigt har påskprydnaderna kommer fram ur gömmorna(inklusive påskservetter)och själv lyckades jag få upp en nödtorftigt hoplimmad trälampa som fallit i golvet i fåfängt försök till att införa mera lumen i vår mörka hall. Förr handlade allt om att anskaffa lampor med flera watt, men nu har watten försvunnit och ersatts med lumen, vilket väl är en bra reform om bara lamptillverkarna kunde skriva ut denna styrka. Lumen är ju trevligare än LUMOR som ju var livsfarlig på den tiden då Kåldolmar och Kalsipper hissade sina segel. Ack ja. Det var tider det.

Men man kan väl fira Påsk för det

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen