Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Om bröd och författares ansvar för sina gestalter

Skrevs 2018-03-06, 11:38 av bebe

När jag undersökte om jag kunde överleva en skidtur höromdagen  och stödde mig mot bilen noterade skidjackan, att bilen var oerhört smutsig. 3 månader i vintrigt väder sätter sina spår, så efter att ha överlevt skidturen, om än väldiget darrig, blev det biltvätt  igår. Det blev automattvätt för 150 kronor, som till min förvåning tvättat väldigt rent. Man kan ha glädje av en pessimistisk livsinställning.

Noterade att väderlekstjänsten ofta säger, att vinden blir frisk vid kusten. Uppenbarligen är den sjukare i inlandet, där man kanske blir blåst av den.

Min inhandlade brödskivare från JULA fick i morse svårt att överleva sin fjärde limpskärning. Mitt eljest förträffliga danska rådbröd hade blivit extra hårt och den roterande sågklingan blev väldigt varm och motorn inte bara skrev utan luktade också. Men apparaten dog inte under akten. Jag blev så glad när jag hittade en rimligt stor apparat på JULA för jag har länge förgäves jagat efter en sådan -Mina händer har blivit allt svagare med åren och även ömmare, så jag har allt svårare att uppskatta ett fast manligt handslag. Men jag har köpt plastbollar som jag kramar intensivt i hopp om att hitta styrka.

Händernas vekhet sker parallellt med att jag får allt svårare att se TVserier med för stort probleminnehåll där problemen är sådana som existerar i verkligheter nära mig.Bonusfamiljen är en sådan serie där jag funderar hur manusförfattarna egentligen mår själva.  Som författare har man ju ansvar för sina skapade gestalter,speciellt de gestalter som verkar levande.

Har läst Amos Oz bok ”Judas” som bland annat beskriver tidiga judiska författare som behandlat Jesus. Palestina var vid den tiden full av lokala undergörare och profetkandidater varas Jesus var en. Judas Iskariot var enligt en författare en välbeställd bildad yngling som av skriftlärda skickades som agent till Jesus. Enligt denna källa blev Judashelt övertygad om Jesus gudomliga ursprung men ville att den skulle få större trovärdighet genom ett stort underverk på central plats.Judas övertalade därför Jesus att bege sig till Jerusalem och se till att bli korsfäst. Att oskadad klättra ner från korset skulle bli ett underverk med stort genomslag. Jesus var tveksam,men ställde upp och Judas hjälpte till att få korsfästelsen till stånd. Då Jesus inte utförde det förväntade miraklet blev Judas oerhört besviken, och tog sitt liv. Att  Jesus därefter enligt andra legender återuppstod var inget Judas fick uppleva. Skildringen tyckte jag var väldigt intressant och inte helt orimlig. Att Kristendomen skulle baseras på en misslyckad PRkupp är en facinerande tanke.

 

 

 

Kommentarer

  1. DidaniaDidania

    Din fäbless för danskt rågbröd förstår inte jag – som har flytt DK för att komma undan det trista brödet som förgiftade min barndom.
    Till alla middagar serverades även detta rågbröd som man SKULLE förtära tillsammans med middagsmaten.
    Som tur var hade flickunderbyxor på den tiden elastik i byxbenen – man kunde då gömma de förhatliga brödbitarna där – för senare konfiskation.

    Nu börjar jag förstå vad Hot Pant betyder. Bebe

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen