Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Norge

Skrevs 2018-09-19, 20:36 av bebe

Själv har min fru och jag varit i Norge och sett hur de har det i Oslo och Bergen. Norrmännen har det dyrt och är ofta direktörsklädda i Oslo,speciellt på Akers Brygge. Det finns väldigt många nybyggen i Oslo som ser ganska intressanta ut. Och är man intresserad av nakna kroppar kan man uppnå övermättnad i Vigelandsparken som är fylld av män och kvinnor som dock inte ser ut att ha det så kul.Även i centrum finns åtskilliga småstabbiga tanter medan herrarna där som regel  är kostymerade. Men statyansikten är väldigt allvarliga i Norge. Man kanske skall se samlad och allvarlig i Norge. Särskilt glada blev vi verkligen inte av maten; om det inte varit för en osedvanligt gott lamm vi hittade på bryggen skulle vi nog förtvivlat.

I stället för att äta tror jag norrmän tränar och späker sig. I bergen var vi uppe på stadens fjäll där skenbart inte förvirrade människor sprang omkring i otjänlig terräng och vattengravar på helgen och verkade uppskatta ansträngningen,, speciellt hinderlöpningen i vattnet. Förutom ansträngning tror jag norrmän älskar utsikter, som landet är proppfyllt av..Naturen har haft väldigt kul när de skrynklar till fjordar och pittoreska berg. Men det är nog inget land för billiga vägbyggen,tunnlarna för Bergenbanan är ofta längre än de otunnlade sträckorna.

Befolkningen som vi råkade på var mestadels vänliga och talade begripligt idiom. På helgerna sitter dock alla på restaurant, så vill man äta tvingades vi till pizza på Pepes. Men det ingår kanske i de prövningar som Norrmän tycker det är rimligt att utsätta turister för. Det har uppenbarligen sina sidor att vara turist i Norge. Men vi överlevde, vilket vi är att gratulera till. Och hade faktiskt riktigt trevligt då och då.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen