Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

När cyklarna bröt sig loss

Skrevs 2020-04-22, 11:11 av bebe

”Idag räknade jag kallt med att min motionscykel från Kristianstads ”Hemfint” skulle komma. Men jag räknade fel. Avståndet mellan Kristianstad och Stockholm har kanske ökat sedan alla coronarestriktionerna införts. Eller kanske motionscykelexporten från Skåne stoppats på grund av lokala behov. Tonen mellan Skåne och Stockholm har tydligen hårdnat enligt rapporter från Malmö . Vem vet vad som kan hända i landskap där Sverigedemokrater härjar fritt. Gränsen till Blekinge lär ju inte vara stängd. Hursomhelst. Får jag ingen motionscykel får jag väl motionera på vanlig cykel. Så idag tog jag ut den och kontrollerade möjligheterna att åter klättra upp på min velociped och släppa ut den och mig på utflykt. Som faktiskt gick om än något vinglig till Görvälns badplats. Och den befintliga balansen räckte!

Slutsträckan mot badplatsen var rejält rensad från buskar och träd. Först trodde jag att det handlade om en synvilla eftersom de täta blåsippssnåren på den normala gångvägen vi promenerat längs var fri från blåsippor, som tydligen är svårobserverade för gamla slagmärkta pensionärer på cykel vars alla krafter går åt till att hålla sig kvar på det framåtilande fordonet . Men rensningen var ingen synvilla och skogsterrängen vid badet var rejält utglesad och såg faktiskt riktigt proper ut. Badplatsen var också kvar och i gott skick även om inte bryggorna ännu hunnit ut. Sommaren kan bli riktigt fin om bara coronan hålls i schack. Och fiket där nere skall öppna redan 1sta maj. Trevligt. Nu häll cubanerna som sköter det på att måla borden under övervakning av en Carolinklädd man som skötte transistorradion som numera verkar krävas för utstängande av besvärande naturljud. Poplåter kanske även hjälper mot virus? Hemvägen gick också bra att befara och jag kom levande hem, om än slak. Uppenbarligen krävs förbättrad kondition och träning med stabil träningscykel skulle sitta bra. Undrar just när Kristianstadstransporten lyckas ta sig fram till Stockholm?

Kommentarer

  1. bebebebe Inläggsförfattare

    Jo
    Jg ör tacksam för att min stroke var så lindrig att i stort sett endast fumligheten hos högerhanden ökat och min skånska blivit
    marginellt mer obegriplig. Men det var skitspännande att ge sig på cykling igen, men det fungerade. Jippi. Men konditionen har försvun nit, så deet blir till att träna upp den.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen