Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

När trasigheten ökar

Skrevs 2019-08-19, 20:36 av bebe

Plötsligt inser jag, att min bostad övergått från att vara ett hem till en plats för trasiga existenser där ett större antal trasigheter samlats, i bokstavsordning

Cykel, med trasigt framdäck och kedjeskydd
Diskmaskin med felfungerande diskmedelsmatare
Fjärrkontroll, med trasig knappInduktionshäll, som inte går att slå till
Garagedörr med trasig och snedvriden port
Induktionshäll som inte går att trycka förstånd i
Varmvattenberedare med vattenläckage

Till dessa kommer att antal kroppsliga och själsliga defekter av ålderstyp som till skillnad från de uppräknade objekten saknar sakkunniga eller åtminstone tillgängliga reparatörer. Kanske på grund av alla sådana, för visst finns de, är upptagna med administrativa uppgifter eftersom reparationsåtgärderna på humanobjekt ofta är mera osäkra och därmed också mer åtalsbara. Av vilket man lätt kan dra slutsasen, att människans konstruktion inte dimensionerats för reparationer. Till och med något så komplicerat som en induktionshäll är lättare att fixa till än en helt ordinär dussinmännska med sömnsvårigheter till exempel. Man undrar om verkligen  produktutveckling i små ”evolutionära” steg varit en effektiv utvecklingsmodell. Å andra sidan så kanske inte utveckling från scratch t ex via kometnedslag eller farsoter varit så mycket bättre. Att slå sig för bröstet leder lätt till hjärtslag är kanske ett misskänt gammal t ordspråk. Så visst kan det finnas mycket man kan fundera över medan man väntar på reparatören eller bara sitter i telefonkön.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Åkommor, skavanker och trassel
  smyger utan minsta prassel
  som musen (hassel-)
  på detaljer svaga

  Plötsligt känns allt övermaga
  att börja laga
  gör ett försök, utan att klaga
  och utan att ta dig av daga.

  BEBE:
  På fälten odlar man bönder
  Bland prylar så växer Gå Sönder
  och även om harar glatt hoppar
  så smäller otaliga proppar
  och elaka makter
  initierar infarkter
  Trasighet har blivit sport
  Evighet har blivit kort
  och livet känns nu mera hårt
  tur man kan vifta på svansen
  på måndagsallsången på Skansen

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen