Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

När slaget anfaller

Skrevs 2020-03-14, 13:11 av bebe

Så nådddes även jag av stroken. Natten till tisdagen drabbades någon hjärnvindling av syrebrist och min högra  sida bråkade till sig. Kinden blev hård, högerhandens fingrar blev arbetsovilliga och och benen blev vingliga. Det blev taxi till Danderyd där läkare snabbt dök upp  och kastade sig över mitt blod som  snabbt blev analyserat. Och sedan  dök terapevter och fysiologer och till och med en logoped upp och en röntgenapparat sattes igång. Och så fick jag en osedvanligt god fisk serverad. Efter enågon dag skickades jag till ett terapisjukhus och på fredagen blev jag hemkörd med blodförtunnande läkemedel och diverse hjälpmedel. Gången var då rimligt bra, handens fumlighet var tolerabel och talet lät ungefär som norrmal sluddig Skånska och aktiefallet hade man även lyckats  bromsa. Jag är imponerad men ber om ursäkt att jag besvärat sjukvården i dessa virustider.

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Jalle

    Det är inte roligt att få en stroke men du kan glädja dig åt att det var en så lindrig variant. Har du fått färdtjänst? Har du gått med i Strokförbundet?

  2. PaulThomasPaulThomas

    Ruggigt att det kan hända på det sättet. Totalt oväntat och mitt i natten. Hur kunde en syrebrist i hjärnan uppstå, kan det ha med din ”antisnark-mojäng” att skaffa?
    Nu är det bara att hoppas på inga fler anfall och en fredsuppgörelse som håller.
    Lycklig kryning!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen