Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

När ondskan brer ut sig

Skrevs 2016-01-04, 20:15 av bebe

Så har då såväl Saudiearabien som Iran visat uppenbart förakt för normal anständighet. Saudierna genom att ta livet av bland annat en talesman för landets minoritetsreligion shiiterna, Iran genom att tillåta en mobb att vandalisera Saudiarabiens ambassad. En för Iran positiv utveckling med kärnvapenavtal och avbrytande av bojkott mot landet efter dess ockupation av USA ambassad verkar avbruten till förmodligen glädje från Israeliterna, vars tilltro till den iranska regimen är minimal. Vad krisen mellan den av USA stödda Iranregimen och Iran är svårt att avgöra. Huruvida konflikten handlar om religiösa motsättningar eller av ren maktpolitik är svårt att avgöra, men att stabiliteten i området minskat är uppenbar. Inte kommer flyktingproblematiken att underlättas. År 2016 kunde inte ha kunnat börja sämre.

För övrigt har kylan slagit till och broddpåsättningsgymnastiken har slagit till. Har verkligen fötterna varit så långt bort tidigare? Har nödvändiga kläder alltid varit så styva? Har glasögon alltid blivit så omöjliga att se igenom när man tog sig inomhus?  Och måste Windows 10 vara så samarbetsovillig? Och mina problem är futtiga.

 

 

 

Kommentarer

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Visst är det oroligt borta i öster, men vad kan jag göra åt det? Och inte har jag bekymmer med mitt Windows heller. Kommer köra med det tills Microsoft nu gör med Windows 7. Man hotar användarna med att det nu är livsfarligt så de MÅSTE uppgradera till 10:an!

 2. vetgirigvetgirig

  Jag ser att Du BeBe är intresserad av i synnerhet storpolitiken i ÖSTER. Men så värst många kommentarer från Dig om inrikespolitiken när Reinfeldt öppnade öppna hjärtans politiken kom det inte. Och Reinfeldt han överantvardade den politiken till STACKARS Löven och kompani, som därigenom minsann inte kom att få sitta vid DUKAT BORD. Inte ett ord till försvar av Åkesson hördes heller från Dig.
  Den onda cirkeln bröts till sist, och det på ett sedvanligt försynt kristdemokratiskt sätt, av den avgångne Göran Hägglund.
  Och nu är det minsann UP To Date att tala om den enorma invandringen. Som hade kunnat skötas på Åkessonvis från början.

  bebe: När det gäller svensk invandingspolitik har jag vid flera tillfällen efterlyst en utredning av de reella kostnaderna för såväl dagens flyktingmottagning som för en förbättrad sådan som snabbare skulle ge invandrare arbete och social identitet. Jag har också hävdat, att en demokrati inte för vara en majoritets-diktatur utan att även mindre partiers önskemål måste tas hänsyn till, även om partiernas ”vandel” kan vara diskutabel och de inte företräder gällande PK ideal.
  Jag har också framhållit att majoriteten av de flyktingar som kommer till Sverige är initiativrika personer som kan stärka vårt lands välstånd. Samtidigt som kostnaderna för ett anständigt mottagande av dem måste vägas mot samhällets övriga kostnader.

  Vetgirig skriver: Jag ber Dig verkligen om ursäkt, för att jag inte uppmärksammat Ditt skrivande som försvarar den stora invandringen! Men jag är då säker på att ett stort antal av de som vält över våra gränser, har helt andra avsikter än att berika Sverige med sin kunskap och utbildning. De vill till våra köttgrytor och framförallt bli försörjda av andra.
  Förlåt mig för mina åsikter!!!!!!

  bebe: Du behöver inte be om ursäkt för Dina åsikter. Om Du vet att ett stort antal flyktingar tar sig hit för att bli försörjda av oss, är det väl inte fel att föra fram den kunskapen. Lika väl som att jag kan framföra åsikten att vi bör ta reda på vad invandringen kostar oss (på kort och lång sikt) och anpassa vårt mottagande till de resurser som politikerna anser att landet orkar med. (på kort och lång sikt).
  Att jag har åsikten att en konflikt mellan Iran och Saudiarabien kraftigt kan påverka flyktingtrycket anser jag inte heller är opassande,

 3. GerdGerd

  Lyckligtvis är det fritt fram för olika åsikter i vårt land. Likväl blir jag förvånad över de negativa förväntningar på flyktingar som framförs. Min uppfattning i denna fråga är att vi självklart ska ta emot flyktingar i det antal som vi klarar av – inte fler, dock! Att ta emot fler än vi orkar med är inte rätt varken mot de som berörs eller mot oss själva.

 4. Jalle

  Jag tror inte att flyktingar framför allt vill bli försörjda av andra, jag tror att de flesta flyktingar vill försöka skapa sig ett drägligt liv i ett land där de tror sig ha störst möjlighet att göra det.

 5. annaconda

  Ibland undrar jag vad som skulle hända om alla länder fick sköta sig själva och följa sina egna traditioner. Om nu Saudiarabien och Iran inte kommer överens. Låt de sköta det själva. De struntar ändå fullständigt i vad tex Wallström har för åsikter.
  För övrigt anser jag att Sverige omgående börjar fastställa åldern på de s.k. ensamkommande barnen och returnerar alla som inte hållit sig till sanningen. Vi behöver inte flera muslimska ”barn” från Afganistan och Somalia.

 6. vetgirigvetgirig

  Jalle. Med en stor flyktingström följer säkerligen några med andra avsikter än få ett skapligt arbete och lugnt och skönt i Sverige.

 7. annaconda

  Av de 160.000 flyktingar, som kommit till Sverige 2015, är det med all sannolik flera än ”några” som kommit hit med andra avsikter än att arbeta. Om det är för att slippa krig och elände förstår jag inte varför de inte söker asyl i Danmark. Övertygad om att det är pga att Danmark minskat alla bidrag och ställer betydligt större krav på dem. Dessutom är det avsevärt svårare för dem att släpa dit hela släkten.

 8. AmandaAmanda

  Om jag levde i ett land där bomberna faller, där maten sinar, och framför allt, där mina barn inte kan gå i skolan, skulle jag också göra allt för att ta mig därifrån. Sen är det inte säkert att jag har den bästa informationen. Vi kan ju bara jämföra med de brev som alla som emigrerade till USA skickade hem på sin tid.

 9. TatluserTatluser

  Nog är det väl besynnerligt att människorna i sydöstra delen av medelavsregionen inte under senaste två tusen åren har vant sig vid varandra så de kan leva fredligt, konfliktern i dessa regioner beskrivs i våra gamla berättelser bl.a. i bibeln vars berättelser resultat av dåtidens krigande. När det gäller de som flyr från aktuella krig så är det vanligen människor som har mental kraft och vågar ge sig iväg mot ovisshetens strapatser, precis som svenskarna som vågade sig över atlanten för att söka sig försörjning i det stora landet på 1800-talet. I dag har jag läst om att även nu emigrerar svenskarna i allt större mängd till andra rika länder. – Många människor, jag tror de flesta som orkar och vågar söker sig dit de tror att de kan finna ett lyckligare liv. – Under helgdagarna har jag sorterat några hundaratals brev som mina fastrar skrev från andra sidan Atlanten till släkten här under början av nittonhundratalet, de fick kämpa i början i stor ovisshet, men blev så småningom välbeställda och mycket lyckliga, men där fanns alltid en längtan till det gamla landet.

 10. annaconda

  Att svenskarna emigrerar beror oftast på Sveriges klimat, usla skolor, undermålig sjukvård och äldrevård. Och inte tusan flyttar de till muslimska länder. De har helt enkelt råd att fly från ett Sverige, som blir mindre och mindre svenskt.
  Att jämföra med vad som hände på 1800 talet är väl ändå ganska patetiskt.

  bebe: Jag ser inte det patetiska med en jämförelse med svenskarna som flydde som främst ekonomiska flyktingar till USA där en del fick sig tilldelad jord som erövrats från indianerna.

 11. TatluserTatluser

  Att söka lyckan någon annanstans när det ser omöjligt ut där man är det är väl mera en kreativitet, precis så var det för svenskarna på 1800-talet det gården som min adoptivfar senare övertog kunde inte föda till nio vuxna, dessutom var det en följd av nödår p.g.a. torka och industrialiseringen hade bara börjat ”bättre fly än illa fäkta” sa man nere i Småland och så stack de iväg till det stora landet. – Att nutidens svenskar emigrerar beror tydligen mera på äventyrslustan och många måste troligen göra av med sina miljarder på något märkvärdigt.

 12. Lasse-MajaLasse-Maja

  Hade vår nuvarande regering och alliansen tagit Sverigedemokraterna på allvar och lyft fram flyktingfrågan hade Sverige inte haft den situation vi har idag. Vi såg hur tidigare partier gjorde mot Ny Demokratis förslag som man senare tvingades ta till utan att erkänna att de kom från Ny Demokrati.

  Jag har för länge sedan hävdat att man skulle stängt EU:s yttre gräns så hade vi aldrig haft det problem man tvingades kovända för att hejda.

  Visst sjutton är det som händer i Iran/Saudiarabien religionskrig!

 13. annaconda

  Ska man verkligen kalla det religionskrig? De är ju muslimer hela bunten. Irans Shiamuslimer och Saudis Sunnimuslimer kan inte komma överens om hur Koranen ska tolkas. Har inte engagerat mig tillräckligt i frågan. Så länge de håller sig till att kriga bara mot varandra, får de gärna fortsätta. Vi får väl se snart vilken ”gudomlig hämnd” Irans ledare sitter och ruvar på.

 14. vetgirigvetgirig

  Det är vad jag förstår lika stor skillnad på Shia och Sunni-muslimer, som mellan Vänster-partister och Moderater. Och Islam är en yngre religion än Kristendomen.
  Islam kanske inte har kommit längre i utvecklingen än till Kristendomens inkvisitionstid?

 15. Lasse-MajaLasse-Maja

  Det är så lätt att glömma att vi i Europa haft religionskrig för inte så länge sedan på Irland. Jugoslavienbrytningen var ju också ett slags religionskrig…

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen