Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

När hösten slår till

Skrevs 2018-09-25, 17:31 av bebe

b_lamm

Så har Norge börjat fäda bort ur minnet. Men resan var intressant, speciellt som vi reste på egen hand och själva var tvungna upptäcka alla sevärdheter. Reser man med guide i grupp blir man ofta tvångsmatad så att man kan få svårt att hinna svälja. Som privatperson får man glädjen att själv upptäcka det sevärda, vilket ger mersmak.

Nu har vi ägnat åt oss trädgårdsarbete, Våra två äldre fruktträd har producerat en otrolig massa rakt uppstigande skott, (vattenskott kallade vi dem förr) och behövde kapas. Vi har skaffat en sax på en lång stång och med hjälp av viss ekvilibristik lyckades vi komma i kapläge och avlägsna de värsta himlastormarna. Min fru passade också på att ta bort de gamla björnbärsgrenarna, nu när vi ätit upp skörden som var rimligt riklig och god i år. Det blev åtskilliga säckar att köra till återvinningen.

Efter återvinningen for jag till ett betesområde för får som är kantat av slånbärssnår. Blomningen var riklig i år och det kom ingen frost under blomningen. Och inte ens torkan hade hunnit utrota bären, som var rikliga i år. Underligt nog var många bär mjuka, så det kanske har varit en frostnatt i snåren. Fåren var väldigt nyfikna över min aktivitet och deras puffar var inte enbart kärvänliga. Men med lite kli på huvudet nöjde de sig och lät mig fortsättas mitt plockande. Det hann bli några liter utan att bli sönderblåst. Men det får bli några plocktillfällen till så mycket bär som finns i år.

Här i Järfälla har svampsäsongen inte varit så ymnig, alternativt har vår svampjakt inte varit tillräckligt intensiv. En KarlJohan och några smörsoppar har blivit vårt ända utbud. Trots att det lär vara ett Karl Johanår i år. Men inte en minsta kantarellskymt.

För övrigt har jag hunnit läsa halva Liljestrands bok ”Mannen i skogen” om Vilhelm Moberg. Boken är intressant men författaren är väl utförlig för mig. Men visst hade Moberg en intressant livshistoria och lämnade efter sig intressanta skildringar av svenskt bondeliv i Sverige och Amerika.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen