Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Morgonritual i isoleringstider

Skrevs 2020-04-13, 14:47 av bebe

Numera vaknar jag klockan 8 alternativt tar vargtimmen slut vid den tiden. Ögonen brukar då vara igenkittade men kan öppnas med viss tvekan. CEPAPP masken brukar vara ganska lätt att ta av, helst innan ögonöppningsförsöken börjar.Sen skall maskinen tystas.ä sJÄLV HÖR JAG ingenting men det gör hustrun. Och efter sträckning till stängknapp dags att försöka halvresa och sedan helres sirg, stappla mot gardinen och dra upp den. Försiktigt, får annars rasar den ner, ställer till oljud och en väldig massa problem att sätta fast den igen. Och utanför fönstret väldigt ofta en onödig massa solsken alternativt ligger survdret dår berett att deprimera alla ¨skådare. Sen dags stänga det öppna fönstret och konstatera, att det är kallt ute och att det blåser in och uj vad dörren är svårstängd.ä Smäller igen dörren och hör ett virus skrika till när det kommer i klämm. Virus får man vara elak mot. nu hög tid mt toaletten. Dunsar i stolen för viss hastighet är påkallad. Kran på. Tvål fram.. Rakborste anlägg. Skum på kinden och jag ser liksom genom dimma den stora repan som rakbladet gjorde igår. Med livsfara. Hyveln hade inte observerat halsbandet jag har med varning för blodförtunningen jag tar efter stroken. Men hyveln  hinner inte. Det nya bladet ler elakt med smeker bort nattborsten. Inget blodvite, men det gamla såret ser inte trevligt ut . Handen full med vatten för avsköljning med högerhandflatan vill fortfarande inte. Det gamla raklöddret visar ingen missskund. Det blir flera sk-öljoperationer. Och sen tandborste.Idag manuell, den elektriske får stå kvar i skåpet oc´h sea laddad ut. Manuell borstning, speciellt på tandköttet som känns argt. Den slapp tandkrämen idag. Och sen börjar dagen. Hoppas fingrarna inte hunnit göra för många stavfel. För jag hinner inte kontrollera. Nu handlar det i frukost.

 

N

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Jag läste om dina vedermödor och förstod det hela bra. Lägg stavningens mödor åt sidan ett tag, jag tror det är viktigare att fortsätta skriva, skriva.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen