Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Mattbank på kvinnodagen

Skrevs 2018-03-08, 16:39 av bebe

På kvinnodagen har jag för mig att vi män skall hålla oss  på mattan. Så jag har dammsugit vår äkta matta på båda sidorna och därefter lagt ut den på snön, där min hustru fått utlopp för sin aggressivitet genom att banka på mattan medan den legat med baksidan upp.Efter denna behandling såg faktiskt mattan lite rödlätt glad ut,så jag tror mattan gillade hanteringen. I varje fall försökte den inte flyga sin väg. Men jag förstår inte varför mattor blir glada av sådan behandling. Någon som vet?

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Många kvinnor skulle nog gärna banka de äkta matta männen på kvinnodagen. Så de blev synbart rödlätta.

  bebe: Så Du menar, att kvinnor har en massa aggressivitet inom sig precis som männen, men som de normalt bara släpper ut vid mattpiskning tex. Intressant tanke.

 2. TatluserTatluser

  När dammet i mattan vid varje piskrapp till snön sig beger
  då mattans glada färger åter ler,
  när mannen sedan lyfter den tunga mattan till en stång
  så flyger flingorna från ludden i en sång
  med kvinnas höga stämma och mannens djupa bas dagen lång.

  bebe:
  och mattan, nu helt ren
  läggs till ro i sovrummen
  och åter njuta kan
  av allsköns skräp minsann

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen