Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Mårten

Skrevs 2018-11-10, 18:39 av bebe

Idag spikade Martin Luther upp sina teser på kyrkdörren. Fast det var kanske inte idag. Hursomhelst är det hans namnsdag idag, som han delar med Mårten. Vars död vi celebrerar och vars blod förvandlats till svartsoppa med goda kryddor och korv och äppelbitar. Gåsen själv gottar han sig i gräddig sås. Själv smakar han si så där,men förmodligen underbart i jämförelse med död ägghöna. ICA  hade missat rödkålen, fast den kanske bara låg någon annan stans. 139 kr gjorde två pensionärer lagom mätta och berusade på födelsedagspresentvin. Det hade säkert kostat mer än mitt normala men var fortfarande helt drickbart.Men feststämning kan ibland ha svårt att infinna sig. Det kanske kräver gäster. Och festklädsel. Och att man kanske ligger närmare Styx än Storken. Men maten den var god. Tack ICA och Luther..

Vädret stavas Höst med stora bokstäver. Höst med duggregn precis som en riktig höst skall vara. Har man precis gått uppför en stillastående rulltrappa på Odenplan blir man rikttigt ett med hösten. Fast man måste anstränga sig att vara optimist ochh glad och stressfri, annars blir ens nytillverkade DNA strängar skraltiga och livet blir djävligt på riktigt. Än bara på lotsas. Det står det om i Forskning och Framstegs hjärnbroscyhyr, som var riktigt instruktiv. Fast som pessimist blev man inte gladare av den

Hoppas Silvergen snart tar sig ur höstdvalan. Innan SPF köper enkel över Styx för för den ..

.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Gås kom frugan hemsläpandes med från affärn. Vi har inte avnjutit den än vilket vi kanske borde ha gjort. Än så länge ligger den i frysen.
    Att gå uppför stillastående rulltrappor verkar vara en fruktbar nyttighet.
    Här gås sannerligen mycket alla dagar. Först och främst går jag min vidsträckta morgontur som jag så ofta skrytsamt framhåller. Annars är gåsmarschen aldrig långt borta. Idag gick jag och samlade vatten i alla tillgängliga hinkar och kannor. I den milda hösten har vissa regnvattentunnorna åter hamnat på plats. Då vattenståndet i brunnen ligger lågt så kan regnvatten få stötta behovet. Gås och hämtas ved är också en träig syssla. Eller att raka ur aska från eldstäder och strö för vinden…

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen