Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Lodjurslättja i radhusområdet

Skrevs 2019-04-04, 13:42 av bebe

Ja visst har våren kommit till Sockholmstrakten och blåsipporna har sipppat till utvalda skogspartier och snödroppar och framför allt  krokusar får det att vattnas i munnarna hos rådjuren som obesvärade av villaärare vandrar runt i trädgårdstäpporna såväl under den ljusa som den mörka tiden. Min kollega jägaren far norrut för att skjuta lodjur som han hävdar minskar stammen av rådjur- Uppenbarligen är den lokala lodjursstammen helt otillräcklig. Men förmodligen är det mera sport att skjuta lodjur eftersom vildsvin verkar vara så grymt listiga.

Som omväxling tilll vårspaning vandrade jag idag runt i Kistagallerian i spaning efter en post  som inte indikerdes på anvisnignstavlorna. Till slut hittade jag posten nere i källaren i en skrubb vid ICA som sköttes av en kombinerad posttant och kassadam. Hon tillkallades till posttjänst via en liten mekanisk klocka meddämpat ljud. Att hitta en så undanskymd post i dessa postordertider förvånade mig, men postorder kanske inte har med Postverket att göra.

I det rikhaltiga restaurangutbudet i Kista konstaterade jag, att varje portion verkade dimensionerad efter efter skogshuggaraptit. Som pensionär var en tredjedels  portion helt tillfyllest, men de arbetsföra kanske har större hunger. At trycka på tangentbord kräver kanske många kalorier.Tangenterna kanske har blivit hårdtryckta eller också är det hjärnkraften som tar sin tribut.

I kvällskall jag lyssna till en audioog som skallhålla föredrag om hörapparater som klarar bakgrundsbuller. Jag undrar om sådana finns nuförtiden och har ofta saknat stora hörlurar, som förekom i gamla pilsnerfilmer förr i tiden-De hade kanske en viss rikttverkan som ju inte de elektroniska udnerverkan kan ställa upp med. Just bristen på riktverkan i bullriga miljöer saknar jag väldigt mycket. Får se om audiologen kan ge npgot hopp.

Nu skall jag gåut en mindre runda för att mata staegräknaren i mobilen så den blir gladare. Der vore ju kul om det gick att hitta någon kondition därute- .

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen