Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Livet efter stroke och med Corona

Skrevs 2020-07-10, 17:54 av bebe

Jo

visst har min tangenthanteringsförmåga blivit sämre efter min  stroke. Och lättjan har också tilltagit, så jag giter ibland inte kontrollera mitt stavningsprogram. Jag skriver normalt blogg på pensionismerblog (wordpress) varje dag där jag vet att jag har ganska många lsare och den bloggen ger jag mer uppmärksamhet i form av rättning av stavfel. Men den ork jag har över ägnar jag en del åt Silvergenerationen där inläggen verkar glesa nuförtiden.

Livet här har blivit väldigt asocialt under isoleringen. Vi befinner oss mest i vårt radhus med få bessök. Vi gr en3 km runda varje dag för att musklerna inte skall förtvina helt och vi handlar numera i vår ICAbutik som öppnar en timma tidigare för  riskfaktorer. Det är då väldigt tomt i de stora affärslokalerna och man hoppas virusarna inte tar sig in. Det ger en viss omväxling att handla- hemleveranser kan beställas, men vi blir båda lite glada av att se alla varorna i real llife. Vi ser också en del på TV och läser åtskilligt, inte bara dagstidningarnas Coronaskildringar. Men vi saknar båda de mänskliga kontakterna somtelefonsamtla inte helt kan kompensera för. Det vore intressant att höra om andra bloggares liv.

tycker Bengt

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Här uppe i glesbygden lever vi ungefär som vanligt. Vi handlar som vanligt men håller avstånd. Något stort umgänge har inte förekommit tidigare heller. Några grannar besöks för fikastund lite då och då.
  Här i trakten kan vi glädja oss åt fyra stora byggmaterialfirmor. När en av dessa erbjöd gratis hemkörning var de andra inte sena att ta efter. Så vi beställer våra material från den närmaste firman, som även har en mindre lastbil för frakten. Större bilar kan inte ta sig fram till vår tomt.
  Nu är en ny vägdragning på gång. En ny korsning med vidare sväng ska det bli. Massor med träd är redan fällda och ligger huller om buller. Stora stenbumlingar ska flyttas och fyllningsmassor plus stenar återföras i vår slänt. Grävarn är nog här i morgon.
  Annars flyter livet på som det alltid har gjort. USAs president sitter fortfarande kvar så världens problem har tydligen långt kvar till att bli lösta.

 2. FloraFlora

  Här är i min Stockholmsförort är det för närvarande mycket lugnt och stilla. Många är bortresta. Vi är några som har en bokcirkel och vi har kunnat träffas utomhus under våren och sommaren. Det har betytt mycket. Vi pratar inte bara böcker utan även om annat och dricker kaffe. Vi har sådan tur att vi har en jättefin park i området. Där kan vi ses.
  Sedan jag sålde min sommarstuga har jag ju fått vänja mig att vara hemma mycket på sommaren. Alla aktiviteter ligger ju nere nu, inte bara på grund av pandemin utan också på grund av att det är sommar. Det blir litet tråkigt. Jag hade precis hittat ett bra volontärarbete på Lidingö museum och hann arbeta två gånger innan pandemin slog till. Längtar så att få komma igång med detta arbete igen.
  Tur nog har jag hunden som sällskap och en härlig balkong att vara på. Sitter mycket och läser och lyssnar på radio. Har köpt mig en keyboard, som jag sitter och spelar på. Sedan försöker jag lära mig teckna, men det går trögt. Gör också en och annan kortare utflykt.
  Kontakten med barn och barnbarn har mest skett per telefon och via Messenger, men just idag fick jag för första gången på länge träffa de yngsta barnbarnen på riktigt. Det var underbart!
  Nästa vecka bär det av till skärgården, där jag hyrt en stuga. Då blir det litet omväxling.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen