Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Kulturlördag

Skrevs 2019-02-10, 11:57 av bebe

I morse vaknade jag för sent för att lyssna på bokcirkel om Alice i Underlandet. Det blir till att gå till SRplay.

När jag vaknade mindes jag ett våldsamt gräl jag haft med min fru under natten, men ännu har jag har inte vågat fråga henne om hon minns något av grälet eller om det bara var min dröm. Det var nog en dröm för hon verkar inte onormalt arg. Att gräla i drömmen kanske kanske ger samma energiutlösning till en mindre skadegörelse.

Vi for iväg in till stan för att betitta de objekt som av Liljevalchs konstråd kvalificerat sig för Vårsalongen. Det är alltid intressant att uppdatera sin konstuppfattning med färskvara. För tre år sedan minns jag en vårsalongen som jag verkligen gillade med bland annat en video med en våldsamt självisk och elak liten flicka. Årets recensioner har dock inte indikerat något större lyft och kön utanför Liljevalchs i kombination med regnvädret fick oss att sitta kvar på Spårvägen till Valdemars udde där rummen alltid är sevärda och deras fik ofta duger till lunch,om bord finnes. Bord fanns och lammpaten var ganska ok. Jag satt och betraktade fikapubliken som i huvudsak bestod av gamla tanter. Många kvinnor tappar helt den charm de säkert haft som unga tjejer. En del av tanterna hade dock inte noterat förändringen. Män, varav det även fann några (ditsläpade) åldras normalt på ett mindre skrämmande sätt, i varje fall om man bortser från gubbmagarna. Deras ansikten åldras inte sällan med större värdighet. Det är kanske bara jag som ser det så eftersom jag aldrig haft förmågan att uppskatta vackra män. Men hursomhelst är det intressant att låta fantasierna bubbla i ett konstinfekterat lunchrum.

Förutom lunchrum och sedvanligt vacker bottenvåning fanns nu en fotoutställning av en för mig helt okänd kvinnlig fotograf som tog bilder av natur, speciellt sådan som påverkats av människor.
b_gruva
Här en gruvbild som kanske visar en guldgruva i Norrland där ett Canadensiskt företag bryter guld. Nästa bild är av en skog där svenskar försökt släcka skogsbrand.

b_brändskog

Imponerande bilder med inte helt behagligt innehåll. Och bra föredragning.

Hemresan med spårvagnen gick bra och jag kunde vila ögonen på en snygg tjej från Lund som visade runt en förmodligen nyanskaffad pojkvän. Hennes läppar såg attraktivt spotska ut och jag undrade, hur hon kommer att se ut när hon blir gammal. Det var hursomhelst en fröjd att se henne nu. Hoppas hon får ett bra liv

Kommentarer

 1. DidaniaDidania

  Ja, Vad är vackert
  och Vem är vacker?
  Skönt är det alltid att komma till Waldemarsudde – och gärna lunch i Prinsens kök – särskillt om man får sitta på platserna nedanför det stora fönster!

  Att åldrandet skulle kunna utgöra ett hinder för skönhet, tror jag är en kulturell betingad fördom.

  bebe: Jag håller med om att skönhet inte behöver vara åldersrelaterad. Däremot stolthet. Stolta människor är oftast vackra. Men gamla människor är inte alltid stolta av olika skäl.
  Skönhet finns inte genom en mall eller stereotyp – men kan avnjutas genom oräkneliga former och uttryck -

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen