Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Kortis i Madrid

Skrevs 2018-05-03, 09:13 av bebe

Så åkte jag på sällskapsresa till Madrid eftersom min hustru aldrig varit där men att jag tillbringar 14 dagar i stadens utkanter i samband med provverksamhet för min firma. Mitt minne från det besöket var att det satt ett par och kysstes på en bänk på morgonen då jag lämnade hotellet på morgonen och att samma par satt där på kvällen och ägnade sig åt samma verksamhet. Något sådant ihärdigt kyssande upptäckte jag inte denna gång, men väl en oherrans massa trappor i alla de slott och museer som ingick i sällskapsresan. Vi hade en kunnig guide som hela tiden berättade om allt som vi borde njuta av och om vad alla spanska kungar gjort respektive inte gjort som det inte fanns någon chans att komma ihåg. Men inte ett ord om inbördeskriget eller Katalonien som tydlig fortfarande är för känsligt. Men visst har Spanien haft häftiga konstnärer från ElGreco och Velasces till Picasso och Dali. Men matsställena vi hittade var inga höjdpunkter, vi har bättre tapas i Stockholm. Men vädret var soligt och folklivet fascinerande. Speciellt ett gammalt par vi satt bredvid på en uteservering gav oss mersmak. De såg så gränslöst lyckliga ut trots energisk rynkighet. Lycka kan smitta, i alla fall i Madrid. Men några kysscener upplevde vi inte. Men att dricka Cava är inte fel det heller.

Kommentarer

 1. Hans A

  Kom hem från Madrid för någon vecka sedan där jag hälsat på vänner och tittat på det stora maratonloppet (jag springer inte längre sedan jag blev 80). Men visst är katlonienproblemet i högsta grad aktuellt och talas mycket om. Det var stora demonstrationer på Puerta del Sol med massor av polisbilar, blåljus och sirener. Visserligen är spanska poliser glada i blåljus och sirener men de var försedda med skottsäkra västar, visir och automatvapen så än så puttrar det i grytan.
  Synd att du inte hittade någon krog som föll dig på läppen men bara man kommer bort från turiststråken så hittar man mycket god, genuin spansk mat. Så att det finns bättre tapas i Stockholm tror jag inte på.

 2. bebebebe Inläggsförfattare

  Det var faktiskt demonstrationer på Place del sol när jag var där också, men då gällde det våldtäktsdomar som tydligen inte ansågs tillräckligt stränga. Det är kanske ofta demonstrationer i Madrid.

 3. PaulThomasPaulThomas

  Kortis i Madrid. Ja, det verkar som att även Sv Akademien drabbats av kortslutning.
  INGET LITTERATURPRIS!
  Men hav förtröstan, bebe, fortsätt att skriva för guds skull. Ge inte upp. Nästa år kan du (med lite tur) få mottaga två stycken nobelpris!

  BEBE: Tack för trösten. Vad jag mest bekymrar mig över är nobelmiddagen. Om jag nu får två pris, blir middagen dubbelt så lång? Redan enkelprislängden tycker jag verkar prostatiskt lång!

 4. Jalle

  Ringde nu på morgonen till min vän Lucas som bor i Madrid för att höra om han tänkte komma till Sverige i sommar som vi talat om. Jag fick tala med Lucas hustru, Lucas var inte hemma; han låg på sjukhus skadad efter en sammandrabbning med polisen i går kväll. Han hade deltagit i en demonstration för ett fritt Katalonien. Så en del talas det väl ändå om det ändå.

  BEBE: Ja. Spaniens regionala ambitioner får vi säkert höra länge om. Inte ens ETA behöver vara slutgiltigt avslutat och Madrid är nog fortfarande för många Spaniorer ett ”superstockholm”.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen