Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

I trädens harmoni

Skrevs 2018-10-08, 08:35 av bebe

 

 

Söndagsmorgonen blev välsignad med P1s Wiklinintervju, denna morgon med en frälst före detta  gravt kriminell och narkotikaberoende yngling som mött Jesus, som kunde ge honom den förlåtelse som låg utanför mänsklig kapacitet. På något sätt förstod jag hans sätt att resonera och hur återanpassning till ett ”normalt” liv krävde ett gudomligt ingripande. Kriminalvården kan rimligen bara ge en grov brottsling en ny chans, förlåtelse ligger inte inom myndighetens kompetensområde.

b_skog
b_stolar
b_ek

Efter snabb brödbakning efter intervjun, bakning ger tankar god plats att sätta sig och sina händer något att syssla med under tiden, gick vi ut i Hummelmora med den uråldriga eken, skogen och de originella stolarna på piren. Att se stolar som inte vandaliserats trots flera månaders friluftsliv känns skönt. Naturen med Jesus som reserv är en potent kraft som man inte behöver vara kyrklig för att acceptera.

På kvällen middag med barn och barnbarn vars vegitariska kärlek fick sig en smäll på fingrarna av rödbetor, som inte ville bli färdigkokta. Naturen kan ha sina sidor. Ett barnbarn satt i ett arbetsliv där diskussionsämnet var besvärliga barn. Intressant att sitta och diskutera med barnbarn varför barn kan växa upp till glädjeämnen även om harmonipauser förekommer. Barnvalet var enklare förr då preventivmetoderna hade viss genomsläpplighet.

 

 

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Den stora eken betraktar jag med andakt. Ett verkligen pampigt naturens konstverk! Är det som att möta Jesus?
    I morse tog jag en bild på vår ek som jag snodde i Stockholmstrakten. Den har nog växt i cirka fem år på tomten. Jag ville visa att ekar minsann kan växa norr om Dalälven vilket tydligen många betvivlar.
    Snart är den en meter hög. När den nått Hummelmoraekens höjd och tyngd skickar jag nästa bild.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen