Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Halvfyrakaffet före klockan tolv!

Skrevs 2019-02-02, 13:23 av bebe

Nu har vi fått en decimeter snö plötsligt och min försiktiga promenadkonditionsuppbyggnad har konverterats till den mera ansträngande varianten pulskonditionsuppbyggnad. Pulsning är jobbig,så nu bygger jag upp konditionen genom att sitta och skåda fågellivet i trädgården. Siskorna körs bort av stararna som avvisas av björktrasten. Fåglar verkar inte speciellt sociala, i varje fall inte mot andra arter. Och att koltrasten som kan sjunga så vackert kan vara så ogin. Men Maria Callas var väl inte överdrivet snäll hon heller. För att inte tala om Edvard Persson.

I en artikel i DN idagfick jag reda på att man inte  får dricka kaffe efter klockan tolv om man vill ha god sömn. Hur man skall få i sig halvfyrakaffet så tidigt verkar komplicerat. Men man får völ acceptera lite sämre sömn.Som i natt då jag var på stor kändisfest på Grand  där folk beställde in en väldig massa drinkar,på min bekostnad.. Det var en behaglig dröm. Jag föredrar att drömma om röda lastbilar, vad man nu skall nmundiga för att beställa sådana drömmar.

 

 

,

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Någon större osämja bland våra småfåglar existerar inte. De umgås respektfullt med varandra.
    Våra fåglar (som ju inte är våra) går och lägger sig i tid varje afton. Inget kaffesurplande där inte. Då är det fritt fram att lägga ut rådjursmaten. Som alltså består av samma sorts frön som vissa av fåglarna uppskattar. De kommer i skymningen. Idag såg vi en steglits, jättegrann! Snötäcket börjar bli 70 cm tjockt nu.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen