Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Förortslivets fröjder

Skrevs 2020-02-23, 12:05 av bebe

Ja, landsbygden har sina fördelar, men förort till Stockholm är inte så dumt heller. Från vår förort gör pendeltågstrafiken att man snabbt och billigt kan ta sig in till stan och dess njutningar. Och därefter snabbt ta sig hem till den ljuvliga förortstystnaden och den friska luften. Och man slipper dessutom människokoncentrationen om man inte vill. Våra flesta kulturbehov kan vi numera tillfredsställa trådlöst. Och sedan stans restauranger fyllts upp med ljud så att inte ett enda till får plats är hemmaätandet allt attraktivare. Att titta på träd är också något som vår förort är begåvad på. Dessutom behöver man här inte utmana sin händighet, speciellt inte om man inte har någon, för hantverkare finns det gott om.

Det finns faktiskt ett gott liv ven nära storstäder, i varje fall innan våldet blivit förhärskande. Ungdom är och har väl alltid utgjort en möjlig störfaktor på sina ställen, men själva är vi än så länge imponerade över människor, även ungdomars, vänlighet. Folk reser sig som regel när vi kommer stapplande in på de kollektiva färdmedlen, vilket gläder oss mycket. Vi är dock sällan ute vid ungdomarnas flyttningstider. Vi är som alla andra bekymrade över människors tilltagande brist på respekt för lagar med narkotikahandel som ett växande orosmoln och vi ser inte heller några enkla lösningar op problemet. Straff i dess nuvarande form tror jag inte hjälper, men övervakning kanske kan vara en framkomlig väg.

Kommentarer

  1. gunillago

    Livet i en liten kommun med allt koncentrerat till ett litet nåbart centrum är inte heller så dumt, även om man stretar på med rolle. Buslivet håller sig också på distans även om en och annan incident inträffar. Man är ju inte heller så busig själv i den här åldern. Kanske inte narkotikabrott eller annan kriminalitet ska betecknas som ”bus”men det håller sig ännu på visst avstånd. Lugn och ro i närområdet är en fördel.

  2. PaulThomasPaulThomas

    Visst har förortslivet sina fördelar. Det är att föredra. Jag har mestadels levt förortsliv under min jordevandring.
    ”Efterorten” hägrar inte speciellt. Dit hänvisas vi oåterkalleligen. Med eller utan åstundan.
    Lev i nuet. Fånga daggen!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen