Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Fågelfri och shorts

Skrevs 2017-06-17, 17:23 av bebe

I natt verkar blåmesungarna flyttat hemiffrån. Jag var uppe i natt vid ettiden och lyssnade på koltrasten och taltrasten som verkade ha final i någon slags visionsschlager och jag beundrade deras låtar,som jag upplevde som betydligt melodiskare än de som vräktes ut på motsvarande Euro. Men några blåmesar hörde jag inte då. Den kanske redan hade gett sig av.Och nu idag på förmiddagen är de definitivt borta. Jag kan riktigt höra deras föräldrar pusta ut. Tre fyra veckor av intensivt barnmatande är äntligen över och de kan få en chans att själva äta upp sig. Dessutom behöver de inte längre bekymra sig över de svarvita monsterskatorna som suttit i trädet och uppenbarligen fantiserat om färsk blåmesunge. De har med andra ord anledning att  känna sig glada. Å andra sidan kommer jag ihåg min reaktion häromdagen då jag var ute och gick med ett gängligt barnbarn. Plötsligt kände jag ingen lycka alls att bara ha utflugna barn.

Såg i går kväll en film om drottning Viktoria av England på någon TV kanal. Hon reagerade precis som en ung flicka idag. Undrar om verkligen en kvinna kunde bete sig på det sättet efter att ha utsatts fö ren sträng kunglig uppfostran. Hur mycket  kan en uppväxt med en sträng uppförandekod lämna kvar något ursprungligt. Vilket då också automatiskt ställer frågan vilka spår dagens uppfostran har på dagens ungdomar. Jag vet att frågan ställts tidigare om”den opåverkade vilden”  utan att få några entydiga svar. Vi kan nog aldrig värja oss helt mot det samhälle vi lever i. Så det är kanske inte orimligt att göra historiska serier med människor som beter som oss.

Hursomhelst saknar jag blåmesarna och deras liv. Jämfört med det grannliv som eljest omger oss var faktiskt blåmesarna väldigt positiva. De satte uppenbarligen ner musiken i sin holk i den mån de utnyttjade sådan. Blåmesarna var omtänksamma.

b_shorts

En sista reflektion.  I en av mina bloggar skrev jag, att jag inte tagit på shorts när gick i skogen. På detta har jag fått flera kommentarer från folk i min egen ålder, som framhållit hur vidrigt de tycker det är att se äldre män i shorts med våra håriga men. Det har jag aldrig tänkt på – Jo,faktiskt en gång när jag vari Thailand och såg alla de vackra välproportionerliga människor i heltäckande blå kläder. Då packade jag faktiskt ner mina shorts för att inte förfula landet. Men det var i Thailand det . Nu skall jag faktiskt cykla ner till biblioteket för att hämta ut mina sommarläsböcker om Mannerheim,  Hoppas Mannerheim förlåter shortsen!

ps.Om nu kostym är attraktivare än shorts var jag fakstiskt ute igår och jagande en sådan passande för en harmoniskt rundlätt man utan att hitta någon. ds

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  På bilden syns att äppelträdet åtminstone har vett att någorlunda skyla sina nedre extremiteter.

  BEBE: Vad är väl en ynklig stam mot två fullvuxna ben kapabla att bära 100 kilogram.

 2. bebebebe Inläggsförfattare

  Nej. Det är vare sig hälsosamt och roligt att vara fet.Men kilona är lättare att bära om man tar dem från den skämtsamma sidan. För att bli av med dem är besvärligt och att önska att man skaffat sig smalare arvsanlag är föga konstruktivt.

 3. Hans A

  Man kan inte bara skylla på arvsanlag. Även jag hade feta förfäder i vilken mån detta nu påverkar. Det gäller att inte låta det gå så långt som du tyvärr har gjort, att bromsa i tid innan det är ”för sent”. Även jag har varit överviktig om än inte så mycket men jag bestämde mig för att minska vikten genom att helt enkelt äta mindre, inte så svårt som det låter. Ät sakta och stanna innan man är proppmätt, inte äta mellan måltiderna och undvika sötsaker. Och sist men inte minst; låt det ta tid, att snabbanta är helt meningslöst det gäller att helt enkelt byta livsstil. Jag var under långa tider helt hänvisad till restaurangmat vilken ofta inte är hälsosam. Jag vägde 93 kilo och bantade ner mig till nuvarande 75 men det fick ta två år och jag har inte ångrat mig en minut. Jag kan garantera att känslan av lätthet och att inte se fet ut överväger kladdiga wienerbröd och andra onyttigheter. Så ta ett beslut! jag kan garantera att du inte kommer att ångra dig. Lycka till!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen