Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

En badig lördag med skräddare

Skrevs 2018-08-25, 19:23 av bebe

Så var det lördag. Igår kom tveksamma 5 millimeter av allt det överflöd som åskvädret satsade på Arlanda. Men vi tackade och tog emot. Och på natten kom en halv tyst millimeter till. Naturen blev glad. Men på morgonen kom badsolen helt överraskande, och då var det bara till att skjuta på frukosten. Att skjuta på fredagsfrukost med ägg är svårt, men när solen skiner och temperaturen ar 16 grader och badvattnet kan förväntas vara minst 20, Vad att göra. Och idag som SMHI hade antytt busväder!! Så kan det gå. SÅ vi cyklade mot badskogen. Hustrun först i ett förskräckligt tempo, för hon hade varit på Friskis och Svettis igår som tydligen fått livsandarna att vakna. Swisch,

b_badskog

Den dolska vägen visade sitt hemska hål där jag själv alltid förväntar mig rövare på lur eller åtminstone arg hund i bräckligt band. Men icke. Friden rådde.

b_badväg_hål

Dock fanns vägstenarna kvar på lur som i samarbete med min styva sits påverkade ädla delar. Liksom längtan efter ballongdäck.

b_badväg_stenMen så äntligen badbrygga helt utan gäss eller annan sanitär olägenhet

2018-08-21 09.13.10

Det fanns bara två städade ynglingar där som kunde lösa en tvist som uppkommit mellan mig och min fru om elektroniska tjut (bilalarm) i fjärran. De höll på min fru, så det handlade entydigt bara om min tinitus, som anpassat sig till verkligheten. Som vissa fåglar också har.

Och badet lagom varmt och vågorna inte alltför aggressiva. Och när man stiger upp ur vattnet känner jag mig åtminstone återfödd. Blöta lakan finns inte mer. Och sedan väntade äggen, som var välkokta, förhoppnngsvis av någon fågel som inte gjort sina behov på badbryggan.

Morgonradion hade talar om fjärilar, så vi hade tänkt fara in till fjärilshuset vid Hagaparken vid Norrtull. Men vi avskräcktes av trafikrapporterna som antydde trafikkaos på vägar mot Stockholm på grund av alla de aktiviteter som valen i september förorsakat. Så vi for ut och gick en runda vid sjön vid fågeltornet där slånbärsbeståndet kunde inspekteras – tillfredsställande och skräddarnas  b_skräddarevattenvandringar kunde noteras. Hen syns i nedre hörnet, fortfarande torr om fötterna. Hen sprang bröstsim, ca 1 dm per språng. Dock bara vid vindstilla. Men friden vid sjön var stor och kaffet smakade fantastiskt på den brygga som militären en gång i tiden upprättat där, helt välanpassad för kaffedrickning.

b_gubbträd

Till slut en stam där jag såg ett gubbansikte. Men ansiktet såg knappt kameran. Kameran tyckte att det var en uggla.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Tinnitus och hörselnedsättning besvärar även här. Då frugan påpekar gärdsmygens kvittrande i buskarna hör jag noll. Likaså de höga ljuden, de finns inte för mig längre. Trist är det.

    bebe: Håller med. Men fåglar man inte hör blir inte förbannade.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen