Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

En återblick innan framtiden

Skrevs 2018-09-06, 11:49 av bebe

Så sitter jag här och väntar på att hustruns födelsedagsfirande skall explodera. Det kanske krävs explosioner när man fyller jämnt. Hon var ett år äldre än jag när vi träffades och den åldersskillnaden har inte förändrats med åren. Det grämer mig att jag inte hann till jämnt innan hon. Men  det är bara att acceptera.

För övrigt pustar vi ut efter en fantastisk sommar. Global uppvärmning har sina ljusa sidor, och värmen har vi klarat av bra genom att köra vår luftvärmepump baklänges. Hur överlevde man innan ACn fanns, speciellt de långa bilresorna? Men man var väl yngre på den tiden och vädret något som man inte kunde göra något åt. Kanske är det hybris att vi nu tror att vi kan mäta våra krafter mot naturens, men det skadar ju inte att spara på den energi vi ännu har tillgång till. Och plastföroreningarna i haven är något vi ännu kan göra något åt.

Under sommaren har vi nästan varje morgon cyklat till badplatsen 15 minuter hemifrån innan frukost. Och då träffat på hundvandrarna i alla åldersklasserna, såväl de som är ute med sina råttor som de med jöttehundar, som de ibland har svårt att hålla kontroll över. Och framför allt verkar ha svårt att förstå varför deras vansinnigt snälla hundar skall behöva gåi band.

Och så motionärerna.De unga slimma typerna som antingen löper förbi som hindar eller cykelmarodörerna i sina gummidräkter som förorenar vägarna med sin livsfarlighet. Och så alla medelålders kvinnor som vill tappa kilon på oestetiska ställen. Och de gamla farbröderna som flåsar omkring  och ger döden ett ansikte.

Så mycket djur ar vi inte mött på vägen. En trädgårdssångare har dock hållit oss sällskap långt efter midsommar och på badplatsen har änder och gäss skitit i kapp. Kommunen har dock hyrt in skolungdomar som under styrning av en synnerligen energisk arbetsledare rengjort och borstat av bryggorna med energi som jag inte trodde dagens ungdomar kunde vara kapabla till. Och dessutom har de oskadliggjort allt det skräp som badgäster fortfarande kastar omkring sig trots all Mulleundervisning.

Och på badplatsen har vi även mött hägrar och en ensam lom vars bana jag en gång korsade till ömsesidig förvåning. Liksom något som hustrun tolkade som iller. Den såg argsint ut, och illrar var elaka fick vi lära oss i skolan. Men det var förståss innan mängdläran-

Badturen har varit en positiv morgonritual som dessutom ökade frukostaptiten, vilket väl inte var så bra.

Så sommaren har varit väldigt positiv för oss. Nu återstår bara att överleva valet, vilket verkar svårt. Det  finns ju fortfarande ingen konstellation som kan producera något  regeringsfähigt. Man får väl hoppas samarbetsviljan mellan partierna ökar eftervalen så att vi slipper omval.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  När jag nått åsens högsta punkt brukar jag stanna och blicka ner över dalen. ”En återblick innan framtiden.”
  Små och större gårdar med sina historiska erfarenheter. Fastigheter med lagom avstånd från varandra.
  Jag betraktar den lilla byn utan gatlyktor. Här är kollektivtrafik något främmande.
  En bördig dal där flera av grannarna är jordbundna och bördiga.
  Visst, här är kolsvart om nätterna och stjärnornas mångfald kan göra mig smått religiös.
  I går lyste dessutom en stark fullmåne.
  Kylan smyger sig på. Tröjärmarna dras ner.
  Nu har jag gått dessa promenader i mer än tre månader. Under den mörkaste tiden får jag väl gå dagtid.
  Och vad händer i stort?
  I dag väljs talman. Min talisman säger att här väntas oreda och rabalder.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen