Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Duggregnstankar och influensaspruta.

Skrevs 2018-11-06, 10:54 av bebe

Idag säger min datoralmanacka att det är Gustav II Adolfsdagen. I Göteborg åt man GustavAdolfsbakelser på den dagen. Jag tror den bestod av grädde och ett chokladmynt med herr konungens profil. Fantastiskt att man fortfarande firar honom, Men han gjorde ju Sverige känt i utlandet. Precis som Hammarskiöld och Olof Palme. Men de har inte fått några bakelser. Historiens dom kan vara svår att förstå.

Där vi nu bor i Stockholm är jag tveksam om man kan få tag i GustavAdolfsbakelser. Däremot skall vi fira på Vårdcentralen med en influensaspruta, om inte kön är för lång. Influensasprutorna har slutat göra ont längre. Stålet i spetsen riktigt smyger sig in under huden och överraskar säkerligen de eventuella influensorna fullständigt. Det var länge sedan vi hade besök av någon, peppar peppar ta i trä.  Varför man nu skall ta i trä, för resten. Men så har vi också vaccinerat oss vid varje möjligt tillfälle.

För ett större antal månader sedan trillade jag och misshandlade revben, som efteråt bråkade i en hel månad och gjorde hostningar till något alldeles förskräckligt. Nu har plötsligt revbensontet vaknat upp igen utan uppenbar anledning. Det har legat där i bröstet och bara väntat på någon slags hämnd. Det kanske inte ens är revbenet. Det kan vara något mycket värre, men den tanken tänker jag helst inte. Att tänka gör dock inte så ont som att hosta eller djupandas. Men det kan likafullt ge obehag.

Idag har vi bytt lakan, och jag har hängt ut täcken och kuddar på balkongen så att de skall få lite motion och få se hösten, som idag verkligen ser höstlig ut med duggregn och enstaka kvarvarande blöta blad och två koltrastar som hoppar omkring i trädgården och kanske förargas över att gräset inte blivit tillräckligt tuktat. Vad vet man vad koltrastar tänker på hösten, då de endast sällan ger ifrån sig ett pip och inte en endaste drill. Undrar varför de missunnar oss deras fantastiska sång?

Nej. Nu skall jag förbereda mig för sprutan. Man skall göra sig hel och ren. Fast att bli Ren kan nog vara svårt. Det får bli renskav.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen