Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Drömmar, kunskap och björnar

Skrevs 2017-06-14, 15:39 av bebe

I natt hade jag en väldigt detaljerad dröm. Av någon anledning hade all inredning i vårt hus flyttats till en lägenhet, som nu skullemöbleras. Speciellt viktig var uppsättning av bokhyllorna, som fortfarande var fyllda med böcker. Så fort en fylld hylla restes mot en vägg föll alla böckerna ur och därefter föll även bokhyllorna från väggen. För att lösa detta problem funderade jag mellan 01.00 och 03.00 utan att hitta någon lösning. Då och då tittade jag halvvaken på den upplysta väckarklockan men återgick direkt till fåfäng problemlösning. Undrar vad drömmen handlade om. Tidigare på kvällen hade jag varit på en studentmottagning där det nöjsamt talats om begåvning och kreativitet och initiativkraft, alla egenskaper som skulle ha varit av värde i drömmen. Kanske drömmen ironiserade över boklig kunskap? Hursomhelst är problemdrömmar ansträngande.

 

En annan undring från studentmottagningen var behovet av kavaj vid mottagning, även sommartid. Själv använder jag numera inte kavaj normalt, men alla äldre än 50 var kavajprydda. Jag kanske måste konsultera Ribbing i denna fråga.

 

Förr ansåg jag kavaj vara helt oundgänglig, i varje fall i arbetslivet. Mina vita skjortor hade sällan bröstficka, och därför var kavajens bröstficka(näsduksficka) en nödvändighet för räknestickan. Liksom innerfickorna behövdes för plånbok och pennuppsättning. Det var först när jag bytte till ett ”modernare” företag där kavaj automatiskt klassade personen som försäljare som jag lärde mig leva utan och lät plånboken vistas i bakfickan och slutade gå runt med räknesticka. Och när den sedan konverterats till mobiltelefon byttes den vita ofickade skjortan med mönstrad sådan med ficka med telefon. Tänk vilken fascinerande utveckling man har fått vara med om.

Undrar varför man inte sätter kameror på människor för att kartlägga sådanas liv, utan bara på björnar. Det vore väl intressant att undersöka vad olika människor har för sig dagarna i ända. Vad de äter, var de rör sig, vilka de parat sig med etc. Tänk så många beteenden man skulle kunna mäta upp och klassificera människor efter! Tänk vad björnar skulle bli förvånade om de fick läsa.

Våra Blåmesar i fågelholken har kläckt sina producerade ägg och får nu arbeta som slavar för att jaga mat till ungarna, som för ett gräsligt liv i holken. Man kanske i preventivt syfte borde stoppa in några öronproppar i holkhålet för att skydda ungarnas hörselgångar?   

Kommentarer

  1. GerdGerd

    Blåmesar låter nog snällt i förhållande till en paegojas läte. Jag har barnbarnsbesök med flickvän och papegojan Greta därtill, de ska bo här några dagar till.. Papegojan låter förfärligt när hon inte släpps ut ur buren för att sitta på axeln , hon pockar hela dagen på uppmärksamhet men med kvarsittning i bur som följd. Jag vågar inte släppa ut Greta och får då stå ut med hennes pockande läten .

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen