Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Dövistan

Skrevs 2017-10-12, 15:28 av bebe

Det senaste ”Fråga Lund” programmet bestämde min ålder till 90 år på grund av min hörsel. Det kändes minst 12 år för mycket. Men idag, när jag hade besökstid hos min audiolog, vägrade hon att göra något åt diagnosen på grund av mina vaxfyllda öron. Så jag får väl gå omkring som 90 åring tills Vårdcentralen hittar någon som kan sanera mina öron. Undrar hur många år man kan vinna på det? Och undrar hur många jag vill vinna? För när jag satte på mig hörapparaten idag, vilket jag normalt inte brukar göra hemma, blev jag oerhört irriterad av väggklockornas tickande. Undrar hur lång tid det tar för öronen att spärra bort de ljuden? Och alla andra ljud som kanske Vårdcentralsprutarn och audiologen kan få fram. Kanske är lagom dövhet ett effektivt skydd mot störande ljudupplevelser.

För övrigt var det småregnigt i stan idag. Stan har dessutom tappat mycket i charm när man av viktskäl inte vågar gå in på något av de charmerande konditorierna man lärt sig hitta till med åren. Jag stapplade förbi flera stycken idag med mina överviktströtta fötter. Och dessutom missade jag ”Skåningen” i Strömmingsskjulet på Kornhamnstorg eftersom det inte var öppet när jag hittade det klockan 11. Det var bara till att gå vidare med fulla öron och tom mage förbi alla dessa hus med mystiska 3 cm metallpinnar som sitter på socklar  på husen på Riddarholmen och även andra närliggande åldriga hus. Har det varit hundkoppelfästen i forntiden innan hussocklarna sjunkit?

För övrigt var det väldigt vad djupt ner pendeltågsspåren sjunkit på Centralstationen. Utsikten från Pendeltågen när man åker mellan Centralen och Södra station har ju också radikalt försämrats om man nu inte älskar att betitta tunnelväggar. Men man skall väl vara tacksam över den införda getingmidjeomfarten.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen