Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Bland gensare och pullovrar

Skrevs 2018-02-03, 11:59 av bebe

I går kväll tyckte jag att tiden var rätt för en slipover,en sådan där grårutig sak som en gång i tiden passade så ypperligt till äppelknyckarbyxor. Så jag gav mig in i min slipoverhylla som visade sig helt slipöverfull med diverse jumprar och gensare och ollar och träningsoveralljackor i kombination med flanellnattskjortor av bästa BeppeWolgers stil (inklusive flanelltoppmössa, idealisk mot drag).  Bland alla mer eller mindre hopknölade  textilobjekt hittade jag dock inte en enda grårutig pullover. Trist. Så jag fick välja mellan en fästmöstickad kofta som nästan gick om mig, en hemstickade olle från samma tidsepok och en inhandlad islandströja, beställd i Göteborg. Samtidigt blev utrensningskraven uppenbara. Viss döstädning kan vara motiverad redan vid knappa åttio. Men visst är det svårt att skiljas från alla gamla plagg, såväl de som är håriga av minnen som de som inhandlades för behov som aldrig uppkom. Med den skrämmande  insikten, att akut sorteringsbehov även föreligger inom andra textilområden. För övrigt hade min hustru aldrig hört talas  om Gensare, olle från Guersey som fanns innan såväl islandströja som lusekofta,i varje fall i Skåne)

Det tog en hel eftermiddag för att klara av såväl tröjseparation som hopvikning av ollar. Ollar har ett skrämmande stort hopvikningsmotstånd. Men det ser nu riktigt fräscht ut på hyllorna. Det är bara kalsongansamlingen på hyllan under som ser explosivt ut. Men att kasta kära gamla kalsonger vars resår ätits upp av tidens tand, det blir svårt. Jag gillar inte heller färgade kalsonger, speciellt inte sådana med märkesbeteckning. Björn Boll får gärna ha märkta kalsonger, men jag vill verkligen inte ha hans namn på mina intimplagg.

Därefter fastnade jag i en deckare som jag hittade i stora bokhögen, den som jag inte vet vad jag skall göra med. Jag kan inte förmå mig sätta in olästa böcker i någon av bokhyllorna, dessa monument av allt dammigare minnen som jag som regel helt glömt bort handlingen. Kommer bara ihåg att de en gång var bra. Några till och med så bra att pärmarna har lossnat. En sån bok skulle jag vilja bli om jag återföds som bok i nästa liv. Men sannolikheten för detta är rimligen låg. Då finns väl inte pappersböcker längre och fråga är om inte bokstäverna utrotats också. Och vem vill  då längre vara en bok?

Kommentarer

  1. gunillagogunillago

    Lägg ut böckerna på Tradera eller ge dem till närmaste second hand. Kläder som du beskriver gissar jag kan intressera en ungdom idag – retro, du vet.
    Usch ja, det där med att rensa, hujedamej..

  2. TatluserTatluser

    Klädesplagg och övriga tygartiklar som inte går att fortsätta använda i befintligt skick och inte heller är möjliga att reparera till hyfsat skick sådant lägger jag i ”tygskrotpåsen” och lämnar in till Röda Korset som ser till att tygmassan går till återproduktion av nya tyger, användbara plagg som jag vill bli av med lämnar jag in och som de säljer till sina kunder.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen