Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Batterihaveri och lägenhet till en utrikesminister

Skrevs 2016-01-19, 10:12 av bebe

Igår, när jag skulle l ta mig till barnbarn, lyste ena lampan på bilen när jag kom in i garaget. Den lyste, men svagt. Jag förstår fortfarande inte hur det kom sig, att lampan var tänd. Det fanns ingen anledning. Men bilar har kanske sina egna viljor. I varje fall min Skoda. Framlampan kunde den hålla vid liv om än svagt,, men startmotorn hittade inte en enda kvarbliven elektron i batteriet. Som var kallt och tomt. Så det blev till att försöka få upp motorhuven, vilket inte var så lätt inne i garaget, för taket stod i vägen. Och batteriets ena pol gick väl att hitta, men andra polen hade gömt sig ordentligt. Jag tror pluspolen kände sig för fin för att beladdas med min laddare, som var väldigt gammal och som en gång fått en SAAB95 att överleva när dess automatchoke hade tömt batteriet. Ack vad jag minns rosslet från startmotorn när den hungrigt försökte göra rörelse av den sista kemin. Ack ja. Salig i åminnelse. Elektronisk tändning har sina fördelar. Utveckling behöver inte vara av ondo.

Jag brukar försöka tänka så när jag sitter framför min skärm som visar delar av självslivet hos Window10. Undrar just vilka kval den själen varit utsatt för. Och varför just den har bestämts att obegriplifiera våra datorer. Och varför vi gått med på det. Nostalgiska XP tankar hemsöker mig. Den hade inte ens någon automatchoke att irritera sig över.

Undrar för övrigt vad framtiden har för elektroniska hjälpmedell på öut för att förbättra gamlingars kropplsliga brister. Själv skulle jag med glädje t ex hälsa möjligheterna till ett nytt uppfräschat närminne. Bara det inte lusats ner med reklambudskap innan leverans,

För övrigt har jag väldigt svårt att bli upprörd över att en fackförening lånade ut en lägenhet till landets utrikesminister. Säkerligen satsade de stenhårt på att vi nu skulle få en kommunalpolitisk utrikespolitik!!. Att kritisera Kommunal för att de använt medlemmarnas pengar på  att delfinansiera olönsam restauranglokaluthyrning till kunder med tveksam moral är däremot en sak som de med all rätt kan kritiseras för. Men att ge landets utrikesminister en tillfällig bostad tycker jag snarare är hedervärt. Konstitutionsutskottet borde få viktigare frågor att syssla med.

Att Kommunal gett bostäder till egna tjänstemän upplever jag inte heller som speciellt upprörande, i varje fall inte om detta inte påverkat inkomsterna av lägenhetsverksamheten. I varje fall inte om inte förbundet har förbundit sig som husägare att förse bostadsförmedlingen med viss mängd lägenheter, för då handlar om kontraktsbrott

Jag är inte alls förtjust i vår utrikesministers agerande i politiken, där jag tror ett betydligt mer genomtänkt agerande skulle tjäna landet. Men hennes anskaffning av bostad tycker jag är hennes privatsak och anklagelser för möjliga jäv tycker jag är löjligt. Då anar jag att sådan jävsituation vore betydligt mera trolig för borgeliga riksdagsmän som skaffat lägenheter via kontakter med förvärvslivet med betydligt större kommersiella intressen,

Nu skall jag gå ut och testa om batteriet fått nytt liv.

 

Kommentarer

 1. Jalle

  Det handlar väl inte om Margot har gjort sig skyldig till något brottsligt eller omoraliskt eller ej. Det handlar ju om att misstänkliggöra politiska motståndare och där måste man ju ta till vara varje möjlighet, det hör ju till spelet. Det förvånar mig däremot att hon försatte sig i en sådan situation, det borde en slipad politiker undvikit.

 2. annaconda

  Hoppas åklagaren sätter åt Margot ordentligt och att hela oppositionen lägger in misstroendeförklaring. Hon har gjort Sverige tillräckligt illa redan.

  bebe: Om Du inte tycker Wallström fungerar bra som utrikesminister skall hon väl avsättas för detta, inte på grund av en bagatellförseelse.

  Jag tycker inte hennes utrikespolitik är fel, bara stundtals illa timad och stundtals inte tillräckligt underbyggd.

 3. Lasse-MajaLasse-Maja

  Jag är jäkligt besviken på Margot därför att jag trodde hon var en klippa och väl förtrodd med hur man agerar som utrikesminister och privat. Margots bostadstillägg som politiker räcker ju gott till ett hyfsat hotell i Gamla Stan i Stockholm och att äta gôtt!

  Men det är väl där som då jag jobbade inom Kommunal och politiskt de flesta skulle slå på stort då det gällde andras pengar. Enligt uppgift är inte Margot Wallström helt oskuldsfull då hon tidigare gått före i bostadskön i Gamla Stan i Stockholm. Fan jag blir så förbannad då den man trott på nu gör ett sådant här jävla onödigt nerköp!

  Eftersom Annelie Nordström av regeringen utsetts till ordförande i analysgruppen om framtidens arbete kan den här kombinationen med Wallströms lägenhet kanske ses som muta…

  När jag jobbade fackligt och politiskt så ansträngde vi oss att hantera saker och ting på ett sådant sätt att det inte bara var lagligt och moraliskt. Nej det skulle på intet sätt ens väcka misstankar hos våra motståndare eller i de egna leden.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen