Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Augustiregn

Skrevs 2017-08-02, 19:09 av bebe

Idag har himmelen skänkt oss upp till 2*20  droppar regn i två miniskurar föregångna av knall blåsvart himmel och festliga vindstötar. Augusti börjar väl.Från skogen hör man kantarellerna hurra och mördarsniglarna vifta på sina svansar. Gräsmattorna säger ingenting för de har gett upp förlänge sen.

Vindstötarna råkade infalla då vi var på badet, så vi fick uppleva lite kuling. Mitt ena öra kommer fortfarande ihåg det, örat är långsint. Undrar om någon har något osvikligt anti-vatten-i-örat trix?

För övrigt har jag haft mitt årliga frimärksblöt, som i år blev ganska omfattade eftersom jag hittade kuvertklipp från tidigare år som jag glömt bort. Det tog lång  tid att få märkena att lossna och även att separera märken från bakgrund och placera märkena på läskpapper. Under hela aktiviteten, som jag finner njutbar, fanns tyvärr vissheten att frimärksblötningen var helt meningslös. Frimärken, speciellt från dagens brev, är fullständigt värdelösa och på grund av den fermitet som postverken spsrutar ut märken finns ingen chans att få struktur på utbytet,om man inte gör en rejäl investering i frimärkskataloger. Dessutom finns det ingen efter mig som har det blekaste intresse av frimärken. Så man får sitta där och skämmas för att man har kul.

Jag hade ett barnbarn hemma och bad henne arrangera några märken på sätt som hon gillade. Jag fotograferde hennes upplägg, som nog mest hade med färger att göra, och lägger ett foto av upplägget här. Tyvärr har bilden blåstick, vilket jag inte förstår.

b_ebbaA

Jag har också ägnat kraft åt att ta bort äppelträdets alla uppstickande grenar som trädet ägnar sig åt i år eftersom det inte har någrafrukter att ägna sig åt. Att hantera en distansklippare är inte helt enkelt, men tillslut idag uppnåddde jag viss fermitet. Nu aaåterstår att få ner klippen som i mnga fall klänger sig fast vid andra grenar.

Idag har jag ocksp bakat mitt gamla danska ölbröd,nu i en varmluftsugn. Har sänkt temperaturerna enligt instruktionsboken och bröden ser lyckade ut. Får se i morgon hur de smakar.

Jag har också ägnat stor tid åt såväl Mannerheims biografi som boken Mörkrummet av Faludi, två ytterst olika böcker som jag skrivit mer om i min pensionismerblog för den intresserade-.

Allt mellandagliga kallbad, som tack och lov blivit lite varmare med tiden. Men ännu inte så varma att de medger motion.

å

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Ack ja, vi lever i en konstig tid, fortsätter torkan i östra området som det gjort i år kan man undra ska det bli öken här, någon normal nederbörd har ju inte kommit sedan november förra året det har bara skvättat några enstaka mm per månad. Beträffande frimärken så är det väl fyllt i lådorna på muséena utom något som kan vara mycket unikt, det gäller väl att hitta det.

 2. Jalle

  Kommer ihåg att jag en gång samlade på apelsinmärken, dvs det där silkespapperet som var lindat runt apelsinerna. Lika meningslöst det.

 3. PaulThomasPaulThomas

  En gång i månaden kollar jag vattenståndet i brunnen. Märkligt nog har ingen sänkning konstaterats. Ytnivån ligger på cirka 2 meter. Brunnen är över 5 meter djup (handgrävd och stensatt) och har lyckligtvis god tillrinning. Men vi fördelar naturligtvis våra uttag på ett vettigt sätt.
  Vatten i örat brukar släppa genom idogt hoppande på ena benet med huvudknoppen på sniskan. Vet inte om jag klarar detta konststycke numera.
  En gång samlade jag på hyvlar. När frugan hörde att en granne gjorde detsamma gav hon (av ren godhet) bort samlingen till honom.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen