Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Att bli skadeskjuten av sången

Skrevs 2017-11-10, 09:50 av bebe

Undrar varför det blir så tungt att cykla på hösten. Kan det vara oljan i växeln som tjocknar till eller är det motvinden som som tar spjärn mot vintern? Hursomhelst går det trögt till gymmet nuförtiden. Dessutom har antalet användbara cykelställ minskat sedan många cyklar invaderar även grannstället med sin antistöldkedja. Elände.Elände.

Dock är den rena klara höstluften en fröjd att uppleva liksom de röda mattorna över skogsstigarna som bladen lägger i sinnrika mönster. Synd bara det skall vara så glest med fågelsång. Det blir till att hitta njutningen i kråksången, även om det kan vara svårt.

Mörkret har jag svårt för. Jag tycker det blir svartare för varje år som går. Det är svårt att se var man ställer fötterna- Och omgivningen som vinkade så bekant sitter nu och kurar framför TVn med neddragna gardiner. Hösten är så förfärligt ogin, tycker jag. Att jag ser så dåligt nuförtiden kan naturligtvis också vara en orsak. Men att hörseln lagt av på ena örat borde väl inte spela någon rott. Glassbilen kan man ändå inte undgå.

I kväll skall jag besöka Turandot som visst handlar om ett elakt fruntimmer som gastar i två timmar och fyrtiofem minuter inklusive paus. Hoppas hon hojtar lika snyggt som den koleratursångerska jag hörde repetera på Birka Folkhögskola vid Österlund. Det finns röster som kan tränga igenom även när man bär sin skyddsväst mot opera. Det är härligt att bli skadeskjuten av en sådan. Man hoppas.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Visst kan det kännas lite trögare så här års. Klädedräkten måste förtjockas och mörkret faller oftare än vi själva. Själv har jag hoppat över ett par gympass pga penicillinkuren och alvedonintag var sjätte timma. Blånaden sträckte sig från struphuvudet och upp till kinden. Men på tisdag gympar jag igen!

 2. TatluserTatluser

  Fåglarna tystnar,
  de gula löven faller,
  svarta moln täcker solen,
  blötan strilar mot ruta.

  Det är höst,
  naturens växter går mot vintersömn,
  men innanför vägarna i ”goa” värmen
  strömmar ljuva toner från högtalarna,
  toner av L:s Ungerska 2:a.

 3. gunillagogunillago

  Den här omställningstiden är hemsk. Utan snö som kan lysa upp. Man går fullständigt i stå. Kan man ta sig till en ljusbubbla i form av ett ljusrum så bör man nog göra det. Käka D-vitamin o allt.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen