Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Aspsnö, Minesförlust och Döstädning på vinden

Skrevs 2019-05-21, 18:43 av bebe

Inte fick vi något regn men däremot blev luften fylld av aspludd med frö i mitten som for runt i vinden tills den lade sig på vägarna i drivor. Jag har aldrig sett en sådan aspymnighet. Men tyvärr smälter inte aspsnön till fuktighet.

När det gäller regn har vi under våra kvällsrundor sett vattenpölar knappa 100 meter ifrån varandra som tyder att lokala skurar lär ha förekommit. 3 stycken välmående svarta sniglar indirerar även regnförekomst. Men fortfarande drar man lätt uppmaskrosor med hela roten intakt. Torrjordsfenomen.

Vår amerikanska hagtornshäck har på första gången på 50 år uppvisat blomning. Har könsbytestrenden nu är nått häckar, i varje fall  de sticksiga.

På fredagen trampade jag fel på gymmet och lämnade kvar minnet på golvet, för vad som hände kvarten därefter harjag ingen aning om. Vi for in till Danderyds sjukhus som undersökte hela mig synnerligen professionellt  fram till kl 23.30, då jag friskförklarades och fenomenet benämndes Tillfällig minnesförlust (akrronym TMF?) och jag kunde åja hem och njuta av fallets andra konsekvensesr somon tumme, ledsna revben och blåmärken pålåret.Men inga kvarande minnesproblem.

Efter fredagsperson kändes döstädningen av vindskontoret prioriterat, och jag släpade ner en oherrans massa lårar från vinden. Sedan har jag och hustrun grävt bland breven som är oerhört många. En mängd gamla kontakter har dykt upp som varit säkert bortglömda. Och mycket som man varit med om kommit upp till ytan innan arkiven sänkts i återvinningsbehållaren. Det känns lite sorgligt att stänga till de minnesarkiv som gamla brev utgör. Men en vind fylld av papper är å andra sidan inget som är bra för brandsäkerhet. Men visst känns det att utsättas för reminiscenser från 80 års liv under några dagar. Då aspsnön stått som spön i backen. Och man skänker en tanke till alla de som skrivit svar på våra brev.

För resten verkar getingarna vara tidiga i år.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen