Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Ännu känns livet positivt

Skrevs 2019-07-03, 19:14 av bebe

Så har Sommaren slagit till med full kraft och fyllt naturen med grönt och träden med fågelsång, som faktiskt inte upphört fast midsommar passerat. Lite ostadigt väder har också äntligen visat upp sig här i Jakobsberg, vilket verkligen är på tiden och äntligen har temperaturen sjunkit till rimliga nivåer, vilket för oss innebär max 25 grader. Badvattnet i Görväln ligger på klart simbar nivå och badstället är helt njutbart på förmiddagarna innan Horderna infunnit sig.

Själv skriver jag dagligen blogg (pensionismerblog) på WordPress där jag försöker vaska ut något mera allmängiltigt ur min vardag. Jag har ofta kring ett 10tal läsare varje dag, men kommunikationen är väldigt enkelriktad med mycket få kommentarer.

Under den gångna veckan har Berättarnät Öst haft berättarkvällar på ett innertorg i Gamla stan med 3 berättare per kväll, oftast inspirerande sådana. Själv har jag bara ställt upp som åhörare, min fantasi har inte lyckats producera något jag är nöjd med på länge. Jag börjar uppenbart bli gammal och såväl gången som minne och associeringsförmåga torkar in. Trist, men ännu kan jag glädjas åt fågelsång och blommor varibland jag gärna inkluderar vårklädda kvinnor av varierande ålder. Vårklädda herrar har aldrig tillhört mina njutningsmedel.

Jag lyssnat ofta på radions Sommarprogram. I början av veckan fanns ett inslag av en manlig VD på ett ICAbolag som bytt kön vid 51 års ålder. Han hade gjort framgångsrik karriär, gift sig och fått sommarställe och barn men känt en längtan efter rysch och pysch och att bli uppmärksammad för sig själv och inte bara för sin position i samhället. Hennes diskussion om livet i den kvinnliga respektive manliga världen tyckte jag var intressant även om jag hade svårt att förstå fördelarna med det kvinnliga livet. Men uppenbart finns det ett intressant sådant liv också som kan vara ganska skiljt från det manliga. Klart intressant.

Utsattes för en nostalgikick i måndags då jag besökte Galejan på Skansen där Leif Kronlunds orkester satte fart på många gamlingars ben. Det gick faktiskt att bugga även med spatserkäpp som stöd, som inte väckte obehaglig uppmärksamhet. Och det var intressant att se skoldanspubliken som fortfarande uppehöll forntidens uppbjudningstraditioner. Och musiken var verkligen läcker med sina Gammeldans från Elvis dagar.

För övrigt är krämpnivån låg hos oss och livet känns klart uthärdligt trots åldern. Det är ganska kul att leva, speciellt under den lagomvarma sommaren. Hoppas det även gäller övriga Silvergener även om Era inlägg är glesa. Vilket kan ha många förklaringar.

Glad sommar!

 

 

 

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Optimisten ser grönt ljus överallt, pessimisten ser bara det röda stoppljuset. Den kloke är färgblind, som Albert Schweitzer sade.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen